Ίσως ένα ζευγάρι θεωρεί ότι απολαμβάνει τον τέλειο γάμο, την ιδανική σχέση και ένα μοναδικά πετυχημένο ταίριασμα. Ο ερχομός. ωστόσο, ενός μωρού αλλάζει για πάντα τα δεδομένα, φέρνοντας στην επιφάνεια προβλήματα που μπορεί να μην είχες καταλάβει καν ότι υπάρχουν μαζί με μία μεγάλη ανισότητα στο ζήτημα των οικιακών υποχρεώσεων. Γιατί όσο κι αν θεωρεί ότι βοηθάει ένας άντρας στις δουλειές του σπιτού, ακόμα κι εν έτη 2020 πάρα πολλές από τα καθημερινά βάρη του σπιτού πέφτουν εξ'ολοκλήρου τις γυναίκες.

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι τα νεογέννητα μωράκια, σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια, έχουν αποκλειστική ανάγκη τις μαμάδες τους και ηρεμούν πραγματικά μόνο μαζί τους. Μπορεί να φταίει που οι γυναίκες ξέρουν πώς δουλεύουν όλες μα όλες οι συσκευές ενός σπιτιού, ότι, εκ πείρας, τα κάνουν όλα πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και μπορούν να φέρουν εις πέρας πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Από την άλλη, μπορεί και να φταίει το γεγονός ότι, ακόμα και σήμερα, μερικοί άντρες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ορισμένες δουλειές είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Ωστόσο η εξάντληση είναι κάτι που βρίσκεται πάντα εκεί, αξεπέραστη και ανεπέρβλητη να σε φτάνει συνέχεια στα όρια σου. 

Μια μητέρα, blogger και συγγραφέας, η Constance Hall, κατάφερε να γίνει viral, με ένα ποστ που μοιράστηκε με τους follower της. Στο ποστ της περιγράφει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισορροπία στην κατανομή εργασιών μέσα στο γάμο, όταν έρχεται ένα μωρό. 

«Παίρνω τόσα πολλά μηνύματα στο Instagram σχετικά με το πόσο με στηρίζει ο σύζυγός μου», ξεκίνησε το άρθρο της στο Facebook «Υπάρχουν κάποιοι που μου λένε ότι είμαστε«couple goals».

«Η αλήθεια είναι ότι ο ερχομός του μωρού ώθησε τη σχέση μας στα άκρα. Μπορώ να χειριστώ το φόρτο εργασίας. Πραγματικά μπορώ. Αυτό που δεν μπορώ να χειριστώ είναι οι άδικες, αθέμιτες διαβουλεύσεις που συνήθως ακολουθούν τη γέννηση ενός μωρού».

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που μουρμουρίζει ούτε βγάζω τα άπλυτα στη φόρα. Απλά λέω την αλήθειά ενάντια σε ένα σύστημα που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό ένα φύλο ενώ οδηγεί το άλλο στην παραφροσύνη» συνεχίζει.
«Είναι δύσκολο να βγούμε να μιλήσουμε γιατί όλοι έχουμε αυτή την υπερηφάνεια που μας κάνει να θέλουμε να πιστεύει ο κόσμος ότι είμαστε το τέλειο ζευγάρι χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα είναι σκουπίδια, είναι εγωισμοί και ανασφάλειες».

Στη συνέχεια η Hall συνέχισε περιγράφοντας ένα περιστατικό όπου έβαζε απανωτά πλυντήρια ενώ ο σύζυγός της κοιμόταν.

«Αφού έβαλα τόσα πολλά πλυντήρια, ενώ η αφεντιά του κοιμόταν για 340η φορά φέτος, πλημμύρισε το μπάνιο. Σφουγγάριζα για μισή ώρα, έβαλα το μωρό για ύπνο, έκανα μερικά αυγά να φάω κι όπως περπάτησα στο υγρό πάτωμα γλίστρησα και έπεσα με αποτέλεσμα να σπάσω το πιάτο και να χτυπήσω άσχημα τα γόνατά μου», έγραψε.

«Και δεν μπορούσα να σηκωθώ, έτσι έμεινα εκεί, βρεγμένη με τα νερό του πλυντηρίου. Κλαίγοντας».

Δείτε την ανάρτηση της.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS