ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σφουγγάριζα για μισή ώρα, έβαλα το μωρό για ύπνο, περπάτησα στο υγρό πάτωμα γλίστρησα και έπεσα»

Η σκληρή εξομολόγηση μίας νέας μητέρας για τα άνισα βάρη που σηκώνει με τον σύντροφό της στις δουλειές του σπιτιού.

«Σφουγγάριζα για μισή ώρα, έβαλα το μωρό για ύπνο, περπάτησα στο υγρό πάτωμα γλίστρησα και έπεσα»

Ίσως ένα ζευγάρι θεωρεί ότι απολαμβάνει τον τέλειο γάμο, την ιδανική σχέση και ένα μοναδικά πετυχημένο ταίριασμα. Ο ερχομός. ωστόσο, ενός μωρού αλλάζει για πάντα τα δεδομένα, φέρνοντας στην επιφάνεια προβλήματα που μπορεί να μην είχες καταλάβει καν ότι υπάρχουν μαζί με μία μεγάλη ανισότητα στο ζήτημα των οικιακών υποχρεώσεων. Γιατί όσο κι αν θεωρεί ότι βοηθάει ένας άντρας στις δουλειές του σπιτού, ακόμα κι εν έτη 2020 πάρα πολλές από τα καθημερινά βάρη του σπιτού πέφτουν εξ'ολοκλήρου τις γυναίκες.

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι τα νεογέννητα μωράκια, σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια, έχουν αποκλειστική ανάγκη τις μαμάδες τους και ηρεμούν πραγματικά μόνο μαζί τους. Μπορεί να φταίει που οι γυναίκες ξέρουν πώς δουλεύουν όλες μα όλες οι συσκευές ενός σπιτιού, ότι, εκ πείρας, τα κάνουν όλα πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και μπορούν να φέρουν εις πέρας πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Από την άλλη, μπορεί και να φταίει το γεγονός ότι, ακόμα και σήμερα, μερικοί άντρες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ορισμένες δουλειές είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Ωστόσο η εξάντληση είναι κάτι που βρίσκεται πάντα εκεί, αξεπέραστη και ανεπέρβλητη να σε φτάνει συνέχεια στα όρια σου.

Μια μητέρα, blogger και συγγραφέας, η Constance Hall, κατάφερε να γίνει viral, με ένα ποστ που μοιράστηκε με τους follower της. Στο ποστ της περιγράφει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισορροπία στην κατανομή εργασιών μέσα στο γάμο, όταν έρχεται ένα μωρό.

«Παίρνω τόσα πολλά μηνύματα στο Instagram σχετικά με το πόσο με στηρίζει ο σύζυγός μου», ξεκίνησε το άρθρο της στο Facebook «Υπάρχουν κάποιοι που μου λένε ότι είμαστε«couple goals».

«Η αλήθεια είναι ότι ο ερχομός του μωρού ώθησε τη σχέση μας στα άκρα. Μπορώ να χειριστώ το φόρτο εργασίας. Πραγματικά μπορώ. Αυτό που δεν μπορώ να χειριστώ είναι οι άδικες, αθέμιτες διαβουλεύσεις που συνήθως ακολουθούν τη γέννηση ενός μωρού».

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που μουρμουρίζει ούτε βγάζω τα άπλυτα στη φόρα. Απλά λέω την αλήθειά ενάντια σε ένα σύστημα που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό ένα φύλο ενώ οδηγεί το άλλο στην παραφροσύνη» συνεχίζει.
«Είναι δύσκολο να βγούμε να μιλήσουμε γιατί όλοι έχουμε αυτή την υπερηφάνεια που μας κάνει να θέλουμε να πιστεύει ο κόσμος ότι είμαστε το τέλειο ζευγάρι χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα είναι σκουπίδια, είναι εγωισμοί και ανασφάλειες».

Στη συνέχεια η Hall συνέχισε περιγράφοντας ένα περιστατικό όπου έβαζε απανωτά πλυντήρια ενώ ο σύζυγός της κοιμόταν.

«Αφού έβαλα τόσα πολλά πλυντήρια, ενώ η αφεντιά του κοιμόταν για 340η φορά φέτος, πλημμύρισε το μπάνιο. Σφουγγάριζα για μισή ώρα, έβαλα το μωρό για ύπνο, έκανα μερικά αυγά να φάω κι όπως περπάτησα στο υγρό πάτωμα γλίστρησα και έπεσα με αποτέλεσμα να σπάσω το πιάτο και να χτυπήσω άσχημα τα γόνατά μου», έγραψε.

«Και δεν μπορούσα να σηκωθώ, έτσι έμεινα εκεί, βρεγμένη με τα νερό του πλυντηρίου. Κλαίγοντας».

Δείτε την ανάρτηση της.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.