Μιλήσαμε με την Κωνσταντίνα Γιαννακούρα-Taylor, Υπεύθυνη του τμήματος Συμβουλευτικής & Καριέρας των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη:

-Πώς μπορεί ένας μαθητής σε τόσο μικρή ηλικία, να πάρει αποφάσεις σχετικά με το σπουδαστικό και επαγγελματικό μέλλον του, και μάλιστα, τις Σωστές Αποφάσεις;

Η αλήθεια είναι ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία, είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς επιστημονική καθοδήγηση και βοήθεια. Στο Σχολείο μας έχουμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία Συμβουλευτικής σπουδών και καριέρας που είναι ενσωματωμένη στο βασικό μας πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας, ανεξαιρέτως, από το Γυμνάσιο έως και την Γ᾽ Λυκείου, επωφελούνται από τη συμβουλευτική διαδικασία και προετοιμάζονται σωστά προκειμένου να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

-Με ποιον τρόπο υποστηρίζονται οι μαθητές στη Συμβουλευτική διαδικασία ώστε να καταφέρουν να βρουν αυτό που πραγματικά τους ταιριάζει και μπορεί να τους κάνει επιτυχημένους, αλλά κυρίως ευτυχισμένους;

Είναι μια σύνθετη διαδικασία: Με ένα πλήθος αξιόπιστων και σύγχρονων εργαλείων και δράσεων Βοηθάμε το παιδί να αρχίσει να γνωρίζει τον εαυτό του, να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις του. Προσφέρουμε στα παιδιά, έγκυρο και επίκαιρο υλικό για Πανεπιστήμια, Σχολές, επαγγέλματα και προοπτικές τους. Στηρίζουμε τα παιδιά στον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, ώστε η μετάβαση στην επόμενη φάση της ζωής τους να γίνεται με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο.

-Ποια είναι τα αποτελέσματα που έχετε δει/πετύχει μέχρι τώρα;

Αφενός, μάς δίνει ιδιαίτερη χαρά που κάθε χρόνο βλέπουμε τους μαθητές μας να πετυχαίνουν σε Πανεπιστήμια της πρώτης τους προτίμησης στην Ελλάδα ή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (είτε Ευρώπη είτε Αμερική). Αφετέρου, πολλοί από τους Αποφοίτους του σχολείου μας, είναι πλέον επιτυχημένοι επαγγελματίες και στηρίζουν το Σχολείο και το Τμήμα Συμβουλευτικής, όντας κοντά στους μαθητές μας όταν τους χρειαστούν.

-Τη σημερινή εποχή αρκετές οικογένειες δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους εκπαίδευση σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη προσφέρουν τη δυνατότητα Υποτροφίας;

Βεβαίως, με στόχο να δώσουμε ευκαιρίες σε μαθητές που το αξίζουν, το Σχολείο μας κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε εξωσχολικούς και εσωσχολικούς μαθητές να διεκδικήσουν μια θέση με υποτροφία που φτάνει έως και στο 100% του ύψους των διδάκτρων.

Photo: Annie Spratt

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS