ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε νέα, ξεχωριστά παιδικά βιβλία θα γίνουν τα καλύτερα εργαλεία εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας

Φέρνουν τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με τα επαγγέλματα και τους αληθινούς τους ήρωες, την παιδική καθημερινότητα, αλλά και με έργα της κλασικής λογοτεχνίας.

Πέντε νέα, ξεχωριστά παιδικά βιβλία θα γίνουν τα καλύτερα εργαλεία εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας

Ακόμα και αν έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από το σχολείο, αν είχαμε την ευτυχία να μεγαλώσουμε σε ένα σπίτι γεμάτο με βιβλία αναμφίβολα τίποτα δεν μας διαμόρφωσε πιο έντονα από τις ιστορίες, τις γνώσεις και τις εικόνες που ξεδιπλώνονταν στις σελίδες τους.

Δεν υπάρχει λοιπόν πιο δυνατό αλλά και συναρπαστικό εκπαιδευτικό εργαλείο από ένα παιδικό βιβλίο και, ευτυχώς, οι σημερινοί μικροί αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία νέων εκδόσεων υψηλής ποιότητας. Επιλέξαμε πέντε από τα πιο ξεχωριστά νέα παιδικά βιβλία, από τις εκδόσεις Μίνωας, που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τα επαγγέλματα και τους αληθινούς τους ήρωες, τα έργα της κλασικής λογοτεχνίας και τα βοηθούν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους.

«Σούπερ ήρωας σαν εσένα», Δρ. Ραντζ, Εικονογράφηση: Λίαμ Ντάρσι, Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Για παιδιά από 2 ετών

Η Λίλι ξέρει ακριβώς τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει: Σούπερ ήρωας! Όχι όμως σαν τους φανταστικούς σούπερ ήρωες, αλλά σαν τους καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τo επάγγελμά τους βοηθούν τους άλλους και προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο. Ανακάλυψε μαζί της την εξαιρετική δουλειά που κάνουν γιατροί, πυροσβέστες και πολλοί άλλοι, γνωρίζοντας ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις σούπερ ήρωας όταν μεγαλώσεις. Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο, από τον Δρα Ραντζ, παιδίατρο και δημιουργό, μεταξύ άλλων, της βραβευμένης με BAFTA παιδικής σειράς «Get Well Soon», του CBeebies. Το πρώτο του βιβλίο, «How to Grow Up and Feel Amazing», ήταν ανάμεσα στα μπεστ σέλερ των Sunday Times και έλαβε λαμπρές κριτικές.

Πέντε νέα, ξεχωριστά παιδικά βιβλία θα γίνουν τα καλύτερα εργαλεία εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας

Σειρά «Τόσο απλά», Κατρίν Ντολτό, Φρανσουάζ Ντολτό, Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Για παιδιά από 3 ετών

Αυτή η νέα παιδική σειρά εικονογραφημένων βιβλίων, που απεικονίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο των παιδιών -όσα τα απασχολούν, όσα τα μπερδεύουν, όσα τα στεναχωρούν- απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες, στους γονείς τους και σε όσους ενήλικες συναναστρέφονται. Η παιδίατρος Κατρίν Ντολτό, κόρη της γνωστής ψυχαναλύτριας και παιδιάτρου Φρανσουάζ Ντολτό και συγγραφέας επιτυχημένων παιδικών βιβλίων, με τη βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδάς της, Κολίν Φορ-Πουαρέ, μοιράζεται τη μοναδική γνώση της για την παιδική ηλικία. Μάλιστα στο τέλος των βιβλίων της εμφανίζεται ως Δρ. Κατ και απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά σαν να τα έχει μπροστά της, στο γραφείο της. Τα κείμενα πλαισιώνονται από τρυφερή και εκφραστική εικονογράφηση, που αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο διάφορες στιγμές της παιδικής καθημερινότητας.

Σειρά «Η Υπέροχη Όστεν», Μετάφραση: Ράνια Μπουμπούρη

Για παιδιά από 9 ετών

Δύο νέα βιβλία έρχονται να συστήσουν στα παιδιά αγαπημένα μυθιστορήματα της Τζέιν Όστεν με τα οποία μεγαλώσαμε πολλοί από εμάς, μέσα από σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφήσεις και διασκευές των κειμένων. Ο κόσμος των μυθιστορημάτων της παρουσιάζεται με προσιτό τρόπο, με πολλές πληροφορίες, στο τέλος των βιβλίων, για τη συγγραφέα, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων εκείνη την εποχή.

«Περηφάνια και Προκατάληψη», Διασκευή: Κάθριν Γούντφαϊν, Εικονογράφηση: Εγκλαντίν Κελμάνς

Η Ελίζαμπεθ Μπένετ είναι η δεύτερη από τις πέντε κόρες μιας οικογένειας. Αν και η μητέρα τους ανυπομονεί να τις δει όλες παντρεμένες με πλούσιους συζύγους, η Ελίζαμπεθ είναι αποφασισμένη να παντρευτεί μόνο από αγάπη. Σ’ έναν χορό η Ελίζαμπεθ γνωρίζει τον κύριο Ντάρσι, τον οποίο αρχικά θεωρεί πολύ περήφανο και φαντασμένο. Ίσως όμως ο χαρακτήρας του να κρύβει κι άλλες πτυχές, που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά…

«Έμμα», Διασκευή: Κέιτι Μπέρτσιλ, Εικονογράφηση: Εγκλαντίν Κελμάνς

Η Έμμα Γούντχαουζ είναι ωραία, έξυπνη και πλούσια και δε βλέπει τον λόγο να παντρευτεί ποτέ. Λατρεύει, όμως, να κάνει προξενιά στους άλλους παρά τις συμβουλές του φίλου της, του κυρίου Νάιτλι, ο οποίος την προειδοποιεί να μη χώνει τη μύτη της σε ξένες υποθέσεις. Η τελευταία της επιτυχία –ο γάμος της γκουβερνάντας της– τη γεμίζει σιγουριά ότι μπορεί να βρει το σωστό ταίρι για τον καθένα. Θα συνεχιστούν οι επιτυχίες της; Ή μήπως τα ωραιότατα σχέδιά της θα ναυαγήσουν… όπως φαίνεται να συμβαίνει κάθε φορά;

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Max Goncharov on Unsplash

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.