Τα τουβλάκια Lego, εκτός του ότι είναι παγίδα για τα πέλματα των γονιών, καθώς κατά κανόνα βρίσκονται διασκορπισμένα, στο τέλος της ημέρας, σε ολόκληρο το σπίτι, έχουν ένα ακόμα μειονέκτημα: φτιάχνονται από πλαστικό, ένα μη βιώσιμο υλικό τη χρήση του οποίου όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να περιορίσουν. Έτσι η Lego ανακοίνωσε ότι μελλοντικός στόχος της είναι μέχρι το 2030 να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιώσιμα υλικά, τόσο στα παιχνίδια της όσο και στις συσκευασίες τους.

Ένα πρώτο βήμα της είναι τα νέα τουβλάκια από ζαχαροκάλαμο που πρόκειται να προσθέσει στη συλλογή της, σε ποικιλία σχεδίων όπως φύλλα, θάμνοι και δέντρα. Οι ιδιότητες του συγκεκριμένου υλικού δεν διαφέρουν από εκείνες του πολυαιθυλένιου που χρησιμοποιείται στα «κλασικά» παιχνίδια Lego. Τα τουβλάκια από ζαχαροκάλαμο έρχονται να προστεθούν στο οικολογικό προφίλ που καλλιεργεί η εταιρεία – ενδεικτικά, η Lego έχει καταφέρει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές, ενώ συνεργάζεται με τη WWF στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προάγει παγκόσμιες δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η καινούρια σειρά παιχνιδιών από ζαχαροκάλαμο που πρόκειται να προσθέσει στη συλλογή της η Lego θα διαθέτει ποικιλία σχεδίων όπως φύλλα, θάμνους και δέντρο.

Δείτε ένα βίντεο για τα νέα τουβλάκια από ζαχαροκάλαμο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS