Μήνας γεμάτος παιδικές εκδηλώσεις στα Public. Υποδεχόμενοι τον Φλεβάρη τα Public Συντάγματος προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους σε δύο ξεχωριστές και ιδιαίτερα «παιχνιδιάρικες» εκδηλώσεις. Παρουσίαση του album «Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου» του Γιώργου Χατζηπιερή και θεατρική παράσταση του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12:00

«Ζήσε μαϊμού να φας τριφύλλι», του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Τα Public προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην θεατρική παράσταση «Ζήσε μαϊμού να φας τριφύλλι» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Ο Τζέιμς Ποντ θεωρείται ο πιο έξυπνος και μεθοδικός ιδιωτικός ντετέκτιβ, διαλευκαντής μυστηρίων και αστυνομικός επιθεωρητής του Σκουπιδοδάσους. Έχει όμως και ένα ελάττωμα. Έχει πολύ μεγάλη φαντασία. Όταν καλείται να διαλευκάνει ένα ακόμα μυστήριο εξαφάνισης στο Σκουπιδοδάσος, η φαντασία του θα τον βοηθήσει αλλά και θα τον δυσκολέψει. Το ίδιο όμως θα κάνουν και οι υπόλοιποι ήρωες της ιστορίας…

Η θεατρική ομάδα «Δον Κιχώτες» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ζήσε μαϊμού να φας τριφύλλι», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Διασκευή: Χρήστος Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία: Δον Κιχώτες
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
Παίζουν: Κατερίνα Ντόβολου, Σοφία Νικολοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+ ετών. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Public Blog, μέσα από τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00

«Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου», του Γιώργου Χατζηπιερή

Τα Public προσκαλούν μικρούς και μεγάλους την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην παρουσίαση του album «Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου» του Γιώργου Χατζηπιερή με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών*.

Μα που μπορεί να ταξιδεύει ένας Δράκος και μάλιστα Τεμπέλης; Που αλλού παρά σε παραμυθένιους κόσμους, με χρώματα, χαρά και φως. Κρατάει ένα χρυσό κλειδί και μας ανοίγει μια μυστική πόρτα για να μας συστήσει: Σε ένα βουνό που πήγε να κάνει μπάνιο στην θάλασσα αλλά γλίστρησε, κόλλησε στο βυθό κι έγινε νησάκι.  Σε ένα αχινό που ερωτεύτηκε ένα κοράλλι σε ένα θαλασσινό λαβ στόρυ.  Σε ένα μαθητή που πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος στην τάξη αλλά στην ουσία δεν ξέρει πόσο κάνουν 2+2 και νομίζει ότι η κανέλλα γίνεται από τα πίτουρα.  Σ’ ένα αστεράκι που τριγυρνούσε μοναχό και λυπημένο στου γαλαξία τον λευκό τον ποταμό μέχρι που γνώρισε ένα παιδάκι στη γη. Και σε πολλούς άλλους ήρωες και πρωταγωνιστές. 

Ο Γιώργος Χατζηπιερής έχει αφήσει το σημάδι του στο παιδικό τραγούδι με τους δύο προηγούμενους δίσκους του «Ο Τεμπέλης Δράκος και άλλες Ιστορίες» και «Η Επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου». Τώρα, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, ο Τεμπέλης Δράκος επιστρέφει και πάλι με 12 καινούργια τραγούδια και 3 ορχηστρικά, σε δικούς του στίχους και μουσική. Όλα δοσμένα με χιούμορ, φαντασία και ρυθμό με τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούση.

Είσοδος στην εκδήλωση θα πραγματοποιείται μόνο με προσκλήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο blog.public.gr.

*Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σωκράτης Μάλαμς, Φοίβος Δεληβοριάς, Λιζέτα Καλημέρα, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, Απόστολος Ρίζος, Monsiuer Doumani, Χορωδία Ροζάρτε και Χορωδία Α’Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

TAGS