Ένα συγκινητικό πρότζεκτ, αποτέλεσμα συνεργασίας διαφορετικών οργανισμών, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook η «Σχεδία», στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά σχεδίασαν εν μέσω καραντίνας και ενόψει των εορτών υφασμάτινες μάσκες προστασίας από την πανδημία. 

Οι μάσκες προσφέρθηκαν στους ανθρώπους της «Σχεδίας», τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σχεδία, μέσα από το ομώνυμο περιοδικό δρόμου αλλά και τον πολυχώρο Σχεδία Home, υποστηρίζει κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως αστέγους και μακροχρόνια ανέργους.

Για το νέο πρότζεκτ, λοιπόν, όπου τα παιδιά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, η «Σχεδία» έγραψε:

«Φέτος στις γιορτές, η The Home Project, που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους, το WWF Ελλάς και οι WaterMasks ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους ανθρώπους της "σχεδίας" μας.

»Τα παιδιά της The HOME Project, με την υποστήριξη του WWF Greece και των Waterbags - WaterMasks σχεδίασαν εν μέσω καραντίνας και ενόψει των εορτών υφασμάτινες μάσκες προστασίας ενάντια στον Covid-19, τις οποίες προσέφεραν στους ανθρώπους της "σχεδίας" τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.

»Η συνέργεια αυτή στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να προσφέρουν σε συνανθρώπους τους και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους.

»Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή την κοινή δράση, οι ζωγραφιές που δημιούργησαν και οι ευχές που έγραψαν, μας δίνουν τη χαρά και την ελπίδα για ένα μέλλον όπου τα παιδιά με την κατάλληλη φροντίδα και εκπαίδευση επιστρέφουν πολλαπλάσια οφέλη στην κοινωνία μας.

»Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την όμορφη αυτή κίνηση!».

Δείτε την ανάρτηση:

Φέτος στις γιορτές, η The Home Project, που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην...

Posted by Shedia on Monday, December 28, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS