Η διαδικασία εύρεσης ενός ατόμου που θα μπει στο σπίτι σου και θα αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών σου, τις ώρες που εσύ απουσιάζεις στη δουλειά, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το να εμπιστευτείς το παιδί σου σε μία άγνωστη αρχικά γυναίκα είναι το λιγότερο μία ριψοκίνδυνη διαδικασία.

Από την άλλη και η δουλειά της μπέιμπι σίτερ δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει πάρα πολλές ευθύνες. Συχνά τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερες ώρες μαζί της απ’ ότι με τους γονείς τους. Επομένως, η γυναίκα που θα επιλεγεί, θα πρέπει όχι μόνο να τα αγαπάει, αλλά να έχει την υπομονή και τη διάθεση να τα φροντίζει.

Αν ψάχνεις λοιπόν την κατάλληλη μπέιμπι σίτερ για να προσέχει τα παιδιά σου, θα πρέπει οπωσδήποτε να της κάνεις κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις, προκειμένου να συλλέξεις πληροφορίες για την προσωπικότητα της, προτού αποφασίσεις να της βάλεις στο σπίτι σου.

1. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την ίδια: εκτός από την ηλικία, την καταγωγή, τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά της, ρώτησέ την εάν έχει οικογένεια, γιατί επέλεξε αυτή την εργασία, αν της αρέσει να διαβάζει βιβλία στα παιδιά και αν έχει άδεια παραμονής, σε περίπτωση που είναι αλλοδαπή. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι εάν ξέρει να παρέχει πρώτες βοήθειες.

2. Σε περίπτωση που έχει προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο τομέα, ζήτησέ της να σου περιγράψει την προηγούμενη επαγγελματική της εμπειρία, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Επιπλέον, χρήσιμο είναι να σου δώσει τα τηλέφωνα των οικογενειών, που εργάστηκε προηγούμενως για να μπορέσει να αντλήσεις πληροφορίες.

3. Συζήτησε μαζί της γενικά για τα παιδιά και διερεύνησε ποια προτεραιότητα βάζει εκείνη στην ανατροφή. Στοχεύει απλώς στον έλεγχο του παιδιού ή ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του;

4. Κάνε της ερωτήσεις του τύπου: “τι θα έκανε αν έβαζε το μικρό σου για ύπνο και εκείνο δεν σταματούσε να κλαίει ή σε περίπτωση που αρνιόταν να φάει.”

TAGS