ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι "Minders" κατέκτησαν την 5η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021

AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια» είναι το φιλόδοξο project.

Οι "Minders" κατέκτησαν την 5η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021

Λένε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας ή και του κόσμου, και αυτή είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες που έχουν ειπωθεί ποτέ. Κάθε παιδί, κάθε μαθητής εκεί έξω, όταν λάβει τη δέουσα προσοχή και στήριξη, τόσο από την οικογένεια όσο και από το εκπαιδευτικό σύστημα, είναι ικανός να μεγαλουργήσει. Το φρέσκο μυαλό, η φαντασία και η αθωότητα, είναι μερικά συστατικά τα οποία κανένας ενήλικας δεν μπορεί να διαθέσει. Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα των παιδιών απέναντί μας.

Μία τέτοια ομάδα, φρέσκια, με φαντασία, όρεξη για δημιουργία και κυρίως για προσφορά, είναι και η Μαθητική Ομάδα "Minders", της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που κατέκτησε την 5η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021! Ο Διαγωνισμός με θέμα «Powerbots – το μέλλον της ενέργειας» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 65 χωρών.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής, Θάνος Κοτσόκολος και Κωνσταντίνος Μουστακάκης παρουσίασαν το project «AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια» και διακρίθηκαν στην πρώτη πεντάδα του Διαγωνισμού ανάμεσα σε 70 Ομάδες που συμμετείχαν στην Open Κατηγορία και 25 Ομάδες που διαγωνίστηκαν στη Senior Κατηγορία.

Το project ‘’Airfield’’ έχει ως στόχο την πράσινη ενεργειακή μετάβαση καθώς δίνει αυτονομία στην αγροτική παραγωγή, αυξάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα παραγόμενης ανανεώσιμης ενέργειας.

Το project ‘’Airfield’’ έχει ως στόχο την πράσινη ενεργειακή μετάβαση καθώς δίνει αυτονομία στην αγροτική παραγωγή, αυξάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα παραγόμενης ανανεώσιμης ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν κερδίσει συνολικά έξι φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχουν συμμετάσχει σε 6 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις, φτάνοντας τρεις φορές στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Οι επιτυχίες αυτές των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελούν το επιστέγασμα της συστηματικής και συνεχούς προετοιμασίας και hands on εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ομίλων Ρομποτικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι Προπονητές Ρομποτικής Δημήτρης Μωραΐτης, Ιάσονας Ταούκης και Χρήστος Αντωνόπουλος καθώς και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ορφέας Ζαφείρης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους Προπονητές για τη σπουδαία επιτυχία τους!

Λίγα λόγια για το project:

«AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια»

Το project ‘’AirField’’ αξιοποιεί την αιολική ενέργεια με έναν καινοτόμο τρόπο και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, γεγονός το οποίο καθιστά το project φιλικό προς το περιβάλλον. Αφού η αιολική ενέργεια μετατραπεί σε ηλεκτρική, μπορεί να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε μέρος, λόγω του καινοτόμου τρόπου εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.