Ένα νοσοκομείο μπορεί να αποδειχθει ένα υπερβολικά αποστειρωμένο, τρομακτικό περιβάλλον για ένα μικρό παιδί, όσο φιλικό και ζεστό κι αν είναι το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται εκεί. 

Σε μία προσπάθεια να μειωθεί το στρες που νιώθει ένα παιδί μόλις εισέρχεται σε έναν τέτοιο χώρο ο οργανισμός RxART έχει αναθέσει σε γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες να διακοσμήσουν από την αρχή αίθουσες σε παιδιατρικά νοσοκομεία και τα αποτελέσματα είναι αληθινά όμορφα.

Ανάμεσα στους δημιουργούν που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα ο Iάπωνας Takashi Murakami ο οποίος συνεργάστηκε με το RxArt για να διακοσμήσει με τα μοναδικά σχέδια του έναν θάλαμο υπερήχων στο Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Ουάσινγκτον D.C., αφήνοντας πίσω του το απολυτα δικό του στίγμα χάρη στις αναγνωρίσιμες ζωγραφιές του με τα λουλούδια.

Το γνωστό μοτίβο που αναπτύχθηκε από τον μεγάλο Ιάπωνα καλλιτέχνη τη δεκαετία του '80 και αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του, έχει δημιουργήσει ολόκληρη καλλιτεχνικό κίνημα στην Ιαπωνία και έχει καθορίσει ένα μεγάλο μέρος της pop art στη σύγχρονη εποχή. 

Αυτή τη στιγμή, τα υπέροχα χρώματα του και τα διασκεδαστικά, γελαστά μοτίβα του δίνουν κουράγιο στα μικρά παιδιά που μπαίνουν στον θάλαμο για έναν υπέρηχο, χαμογελώντας τους πονηρά από τους τοίχους ενός ψυχρού, μέχρι πρότεινος, νοσοκομείου. 

Με πληροφορίες και στοιχεία από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS