Η φιλοζωία ξεκινάει από το σπίτι και μπορεί να καλλιεργηθεί από κούνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα επτάχρονο αγόρι από τη Σύρο, που αντί να διαθέσει το γιορτινό χαρτζιλίκι του σε παιχνίδια και γλυκά, αποφάσισε να το δωρίσει στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου. Συνόδευσε μάλιστα τη δωρεά του με ένα σύντομο αλλά συγκινητικό σημείωμα: «Είμαι ο Δημήτρης. Είμαι 7 χρονών. Σας αφήνω τροφές για τα αδεσποτάκια. Καλή χρονιά».

Το Καταφύγιο, με τη σειρά του, έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, συστήνοντάς μας τον μικρό φιλόζωο: «Είναι ο Δημήτρης!! Ένα αντράκι 7 ετών που από τα χαρτζιλίκια των εορτών διέθεσε τα χρήματα που συγκέντρωσε και αγόρασε τροφή για τα μουσουδάκια μας!! Πρωτοβουλία καθαρά δική του, αυτό ήθελε και αυτό τον έκανε χαρούμενο!! Είμαστε οι εθελοντές ενός καταφυγίου που τέτοιες πράξεις μας ξεπερνούν και μας πλημμυρίζουν συγκίνηση...Να χαίρεστε το αγόρι σας κα Μαρία Βαρθαλίτου και κ Γεράσιμε Μακρυωνίτη!! Να είναι πάντα ευτυχισμένος και να τον καμαρώνετε!! Όμορφε μας, έδωσες μεγάλη χαρά στα σκυλάκια μας και εμάς!!!!!».

«Πρωτοβουλία καθαρά δική του, αυτό ήθελε και αυτό τον έκανε χαρούμενο!»

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του, εδώ και δώδεκα χρόνια διασώζει κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια φιλοξενεί μέχρι να βρουν ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Αυτή τη στιγμή φροντίζει 35 ζώα και μας προσκαλεί να το βοηθήσουμε «να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή, κάνοντας δωρεές στο Καταφύγιό μας και υιοθετώντας έναν σκύλο από τη Σύρο».

Δείτε την ανάρτηση για τη δωρεά του 7χρονου Δημήτρη:

Είναι ο Δημήτρης!! Ένα αντράκι 7 ετών που από τα χαρτζιλικια των εορτών διέθεσε τα χρήματα που συγκέντρωσε και αγόρασε...

Posted by Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου on Tuesday, January 12, 2021

Δείτε ένα βίντεο για τη δράση του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Σύρου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS