ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια παιδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής για τους μικρούς αμφισβητίες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Η θεατρική ομάδα Ντουθ παρουσιάζει κάθε Κυριακή πρωί ένα παραμύθι πλούσιο σε νοήματα.

Μια παιδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής για τους μικρούς αμφισβητίες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Οι επαναστάσεις που ωθούν τον κόσμο ολόκληρο ένα βήμα μπροστά έρχονται από τους ανθρώπους που από μικρά παιδιά είναι αμφισβητίες, αντάρτες, πνεύματα αντιλογίας. Πού ρωτούν διαρκώς γιατί και πώς και αν, που δεν καταπίνουν αμάσητη την καθημερινότητά τους αλλά τη δοκιμάζουν με μικρές μπουκιές και αν χρειαστεί τη φτύνουν, ξεβολεύοντας όσους φοβούνται τις καινούριες συνταγές, τα πειράματα, τις αλλαγές. Ένας τέτοιος ήρωας είναι και ο νεαρός Τζιμ της παιδικής παράστασης «...κι εμείς καλύτερα!» της ομάδας Ντουθ, που παρουσιάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μουσική Βιβλιοθήκη.

Ο Τζιμ ζει στην «καλύτερη πολιτεία του κόσμου», όπου όμως στο παγωτατζίδικο σερβίρεται μία μόνο γεύση παγωτού και στο τσαγκάρικο φτιάχνεται μόνο ένα σχέδιο παπουτσιών.

Θέλει να γίνει εξερευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα, αλλά δεν τον παίρνουν στα σοβαρά οι ενήλικες ούτε η συμμαθήτρια και καλύτερή του φίλη, η μικρή Λίνα. Μέχρι που έρχεται ένας ταξιδιώτης να αποκαλύψει στον Τζιμ και τη Λίνα ότι πέρα από τα σύνορα της πολιτείας τους υπάρχει ένας άλλος, μεγαλύτερος κόσμος, με άπειρες γεύσεις παγωτού και άπειρα σχέδια παπουτσιών. Και όταν μια βιβλιοθηκάριος τούς εκμυστηρεύεται ότι κάπου στην πολιτεία υπάρχει ένα βιβλίο με όλες τις γνώσεις της Γης, οι δύο φίλοι θα αρχίσουν να το αναζητούν, ενώ οι κάτοικοι και ο πρόεδρος της πολιτείας θα επιχειρήσουν να τους εμποδίσουν.

Με τα παστέλ χρώματα ενός παραμυθιού, στην «...κι εμείς καλύτερα!» η ομάδα Ντουθ σκιαγραφεί μια αλληγορία πλούσια σε νοήματα, όπου οι ενήλικες θα αναγνωρίσουν έννοιες όπως η λογοκρισία, η άγνοια και οι συλλογικές πλάνες πάνω στις οποίες χτίζονται ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι μικροί θεατές (το έργο απευθύνεται σε παιδιά 3-10 ετών) θα εισπράξουν τα μηνύματα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα διευρύνουν τους ορίζοντές μας, ενώ ένα βιβλίο μπορεί να γίνει το εισιτήριό μας για να γνωρίσουμε τον κόσμο. Οι ακόμα μικρότεροι θεατές, έστω και αν δεν είναι ακόμα σε θέση να αντιληφθούν τους συμβολισμούς του έργου, θα απολαύσουν ιδιαίτερα τη μουσική που ερμηνεύεται επί σκηνής με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα και μικρά κρουστά, τις χορογραφίες και τα ζωντανά τραγούδια, τα αστεία απρόοπτα.

Και παρά τον τίτλο της, «...κι εμείς καλύτερα!», αυτή η ιστορία, σε αντίθεση με τα άλλα παραμύθια, δεν τελειώνει με το χάπι εντ.

Με το χάπι εντ ξεκινάει, στην πραγματικότητα, το πιο συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης για τους δύο «ανήσυχους» πρωταγωνιστές της. Αυτό το ταξίδι δεν ονειρευόμαστε και για τους δικούς μας μικρούς αμφισβητίες;

Info

Κάθε Κυριακή στις 11:30, εισιτήρια-πληροφορίες εδώ.

Κείμενο-δραματουργία: Ομάδα ΝΤΟΥΘ. Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν - Μυρτώ Μακρίδη. Πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας. Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου. Σκηνικά-κοστούμια:Αλεξία Χρυσοχοΐδου. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Φωτογραφίες παράστασης: Ευτυχία Βλάχου. Αφίσα: Δήμητρα Αδαμοπούλου. Παίζουν:Γιάννης Λατουσάκης, Ιωάννα Ραμπαούνη. Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Αποστολακίδης.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.