Όταν ένα από τα ομορφότερα σύγχρονα ελληνικά παιδικά βιβλία, ο «Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μεταφέρθηκε στο σανίδι από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, οδήγησε, εύλογα, σε μια σειρά sold out παραστάσεων, τόσο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όσο και στην καλοκαιρινή περιοδεία που ακολούθησε. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η παραγωγή ταξιδεύει στο Μαρούσι, για να παρουσιαστεί στο O.A.K.A., στις 5.30 μ.μ. με τον πλέον ασφαλή, covidfree τρόπο: στο City Drive In.

Δηλαδή, μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσα από το αυτοκίνητό τους, στα πρότυπα του drive-in cinema, που γνωρίζει νέα άνθηση σε ολόκληρο τον κόσμο στην εποχή του κορονοϊού. Και όλα αυτά κάτω από τον αττικό ουρανό με φόντο το επιβλητικό στέγαστρο Καλατράβα.

Η θεατρική εκδοχή του «Ραφτάκου των λέξεων» (για παιδιά από 4 ετών) είναι σε διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, μας συστήνει έναν Ραφτάκο μοναδικό στον κόσμο, καθώς φτιάχνει τα ρούχα του από λέξεις. Τις διαλέγει προσεκτικά για κάθε έναν κάτοικο της μικρής του πόλης, ώστε να κρατούν τους πελάτες του ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι. Καθώς περνούν τα χρόνια και οι κάτοικοι της πόλης γίνονται βιαστικοί και ξεχασιάρηδες, ξεχνούν τον Ραφτάκο, μέχρι που πέφτει ένας χειμώνας τόσο βαρύς ώστε κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορεί να τους ζεστάνει.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, με υλικά τη ζωντανή μουσική, την κίνηση, τη διάδραση και την παντομίμα, υπόσχεται να ζωντανέψει την ιστορία του Παπαθεοδούλου μέσα από μια χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο η κουβέρτα του Ραφτάκου που, τελικά, αγκάλιασε όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Info

Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 5.30μμ (προσέλευση από τις 5 μ.μ.),. CITY DRIVE IN Ο.Α.Κ.Α.-Μαρούσι, Λεωφόρος Σπύρου Λούη/ Πύλη Δ. Όχημα με 2 άτομα: 20€. Όχημα με 3+ άτομα: 27€. Προπώληση: viva.gr. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Δείτε το trailer της παράστασης για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS