Από τις αρχές Μαρτίου τα σχολεία σε ολόκληρη την Ιταλία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με μοναδική εξαίρεση τους μαθητές που έδωσαν εξετάσεις για να αποφοιτήσουν από την τελευταία τάξη του λυκείου. 

Τώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίωση της ιταλικής κυβέρνησης, το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να υιοθετήσει νέα, πρωτοποριακά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργεία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κατά τη νέα σχολικη χρονιά. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται: μαθήματα εκτός σχολικών συγκροτημάτων, πολλά σχολεία ανοικτά και το Σάββατο, ενώ παιδιά διαφορετικής ηλικίας θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα με ίδιο αντικείμενο.  

Ο κύριος στόχος είναι να ξανακαθίσουν, επιτέλους, οι μαθητές στα θρανία τους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρηθεί σε ένα κάποιο βαθμό και «η διδασκαλία εξ αποστάσεως».

Οι διευθυντές και οι λυκειάρχες θα έχουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων και κρίσης σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση των καταλληλότερων μεθόδων.  

Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσε να πει κανείς πως τη νέα σχολική χρονιά ο καθένας θα μπορεί να κάνει, περίπου, εκείνο που προτιμά».  

Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των ιταλικών συνδικάτων, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα θα παρουσιάσει αναλυτικά τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας σχολικής χρονιάς και θα υπογράψει το σχετικό διάταγμα.   

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

 

TAGS