Όλοι ξέρουμε ότι η καθημερινή προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο είναι ένας μικρός εφιάλτης καθώς το βιώνουμε κάθε πρωί. Να λοιπόν που η έρευνα του ομίλου Kellogg’s ήρθε να μας δικαιώσει με πανηγυρικό τρόπο.

Οι ερευνητές της ομάδας παρακολούθησαν την καθημερινότητα 2000 γονιών για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η προετοιμασία αλλά και η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο ισούται σε κόπο και στρες με 10 ώρες επιπλέον καθημερινής δουλειάς ενώ τόνισαν ότι η όλη διαδικασία ισοδυναμεί με 43 ξεχωριστές δουλειές που χρειάζεται να φέρει ένας γονιός εις πέρας μέχρι να αφήσει το παιδί του στο σχολείο.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι για να προλάβει ένας γονιός όλη αυτή τη διαδικασία ξυπνά από τις 6 το πρωί, έχουμε την απάντηση στο γιατί ξυπνάμε κάθε μέρα τόσο κουρασμένοι.

Σίγουρα η έρευνα αυτή δεν μας λέει κάτι που δεν ξέρουμε, ούτε φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση, καθώς είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει. Αποτελεί όμως μια επιβεβαίωση ότι δεν είμαστε υπερβολικοί όταν λέμε «ακόμα δεν ξεκίνησε η μέρα και εγώ σέρνομαι».

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Photo by Hannah Tasker on Unsplash

TAGS