ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάθε φορά που εστιάζουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας δημιουργούμε σωστούς, χρήσιμους πολίτες

Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου είναι πάνω στον άνθρωπο.

Κάθε φορά που εστιάζουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας δημιουργούμε σωστούς, χρήσιμους πολίτες

«Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου είναι πάνω στον άνθρωπο», θυμάμαι να μου λέει κοφτά ο πατέρας μου, μόνο που τότε, όταν μου το είχε πρωτοπεί, δεν καταλάβαινα την αληθινή του σημασία. Πώς η μόρφωση και η καλλιέργεια που θα λάβει από νωρίς ένα άτομο, μπορεί να ορίσει και τελικά, να επηρεάσει ολόκληρο το μέλλον του, μαζί με αυτό και τη σχέση του με τους γύρω του, τον σύντροφο, τους εργοδότες, τους φίλους και στο τέλος, με τα δικά του παιδιά;

Ίσως σε πιο βατά από οικονομικής απόψεως χρόνια για την ελληνική οικονομία, όλα τα παραπάνω να ήταν πιο εύκολα, μπορεί και λίγο αυτονόητα. Κάποιος μπορούσε να προσφέρει στο παιδί του μία υψηλότερων προδιαγραφών εκπαίδευση που θα απέφερε σημαντικούς, ουσιαστικούς καρπούς αύριο. Στα χρόνια που η οικονομική κρίση δεν λέει να απομακρυνθεί ακόμα πλήρως από τη πραγματικότητά μας, μπορεί και να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σκεφτούμε ότι αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο αξίζει να κάνουμε μία παραπάνω οικονομική θυσία, αυτό δεν είναι άλλο από την ποιότητα της μόρφωσης που θα προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Κάθε φορά που εστιάζουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας δημιουργούμε σωστούς, χρήσιμους πολίτες

Περιμένοντας το σχολικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα να σταματήσει στη γωνία του σπιτιού μας για να παραλάβω τον 7χρονο γιο μου, αισθάνομαι ασφάλεια και σιγουριά για την απόφασή μου να επιλέξω το συγκεκριμένο σχολείο για την εκπαίδευσή του. Το πρόγραμμα «Στάση Ζωής» υπήρξε ένας ακόμα λόγος που μαζί με τον σύζυγό μου, καταλήξαμε σε αυτή την επιλογή. Κυριότερη αιτία υπήρξε το γεγονός ότι με αυτό το πρόγραμμα μερικές πολύτιμες αξίες στη ζωή κάθε παιδιού εμφυτεύονται στην ψυχή του ήδη από το νηπιαγωγείο. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς πώς να κοινωνικοποιούνται σωστά, αλλά και να φέρονται με ευγένεια και σεβασμό στους συμμαθητές τους. Να αποδέχονται κάθε μορφής διαφορετικότητα, να νοιάζονται αληθινά για το περιβάλλον, να προσφέρουν σε όσους το έχουν αληθινά ανάγκη. Με λίγα λόγια, μαθαίνουν πολλά περισσότερα από τα συνηθισμένα μαθήματα μίας σχολικής χρονιάς. Διδάσκονται πώς να γίνουν σωστοί, χρήσιμοι πολίτες.

Το πρόγραμμα «Στάση Ζωής» ξεκινά από το Νηπιαγωγείο αλλά εκτείνεται μέχρι το Γυμνάσιο και φυσικά το Λύκειο και το εξαιρετικό πρόγραμμα I.B. κατά το οποίο το παιδί προετοιμάζεται για τις ανώτατες σπουδές του σε κάποιο μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού. Βασικό και πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του προγράμματος η πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού καθώς μερικά από τα θέματα στα οποία εστιάζει και τα οποία προσδοκά να καλλιεργήσει σε κάθε μαθητή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, είναι η συναισθηματική ανάπτυξη στο πλαίσιο μίας κοινωνίας, η ενασχόληση με την οικολογία και το περιβάλλον, η κατανόηση της σπουδαιότητας της ασφάλειας στο διαδίκτυο, η κοινωνική προσφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το πόσο σημαντική είναι στις ζωές όλες μας η έννοια του πολιτισμού.

Τα βλέπω όλα αυτά ήδη να λειτουργούν, να γεννιούνται και να ανθίζουν στην καρδιά του μικρού, ευγενικού παιδιού που έχω απέναντί μου. Στις φορές που τον κρατώ από το χέρι και εκείνος ατσούμπαλα θα σκουντήξει τον διπλανό του, ζητώντας δυνατά «συγγνώμη». Σε εκείνες τις μέρες που μόνος του θα καθαρίσει τη συσκευασία του βουτύρου για να την βάλει στον κάδο της ανακύκλωσης. Στα βράδια που θα μας παραδώσει μόνος του το τάμπλετ του από νωρίς για να διαβάσει ένα βιβλίο. Στις στιγμές που βλέπω τα μάτια του να συγκινούνται στο θέαμα ενός μικρού αδέσποτου ζώου ή ενός ανθρώπου που ζητά βοήθεια. Στην κάθε φορά που το σχολικό σταματά στην γωνία του σπιτιού και εκείνος με λάμψη στο βλέμμα, θα μου μιλήσει για τα μαθήματά του, για τα νησιά της Ωκεανίας, για τη Βιομηχανική Επανάσταση ή για τον Διαφωτισμό. Και εγώ θα τον ακούω, μαθαίνοντας μαζί του.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.