Η καλή είδηση της ημέρας δεν χρειάζεται προλόγους και καλλωπισμούς για να παρουσιαστεί. Είναι απλή, πρωτοπόρα και έρχεται από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης: οι πρώτες βοήθειες μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία!

Μία πρωτοβουλία της Kids Save Lives πολύ σημαντική, αφού, ως γνωστόν, τα παιδιά περνούν τη μισή τους μέρα στο σχολείο χωρίς την δική μας αποκλειστική προσοχή και έγνοια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, παραδίδουν σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς για βασικές γνώσεις ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση).

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, έχει θέσει ως στόχο να είναι, έως τον Ιανουάριο, 2.000 εκπαιδευτικοί πιστοποιημένοι γνώστες πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών, μοναδικό στην Ευρώπη και περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό, όσο και πρακτικό κομμάτι.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί να μάθουν πρώτες βοήθειες

Η υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση, ζητώντας να μάθει εάν είναι πλέον εφικτή η πραγματοποίησή της σε πανελλαδικό επίπεδο, εκπαιδεύοντας αρχικά μερίδα εκπαιδευτικών της χώρας στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με στόχο φυσικά η νοοτροπία αυτή να περάσει και στους μαθητές.

Οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν 640 πιστοποιημένοι εθελοντές που μπορούν να φέρουν εις πέρας το συγκεκριμένο έργο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: www.mama365.gr

TAGS