Ο Βύρων είναι ένα πανέμορφο γκόλντεν ριτρίβερ που αγοράστηκε από παράνομο εκτροφείο, δόθηκε ως δώρο σε ένα παιδί και του έμαθε την πιο πολύτιμη αγάπη από όλες. Στη συνέχεια, όμως, εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του μικρού παιδιού και βρέθηκε αδέσποτος στους δρόμους. Εκεί γνώρισε κι έκανε φίλους τον Σουβλάκη και άλλους εγκαταλειμμένους σκύλους, γνώρισε όμως και την πείνα, τη δίψα, το κρύο. Θα καταφέρει να επιβιώσει και να βρει τον άνθρωπό του; Ευτυχώς τρεις κοπέλες από τη Φιλοζωική Οργάνωση Save a Greek Stray θα γίνουν βοηθοί του σκυλάκου που παρά τα όσα πέρασε, ποτέ δεν έχασε την πίστη του στους ανθρώπους.

Ο Βύρων είναι ο ήρωας του ομώνυμου νέου, παιδικού βιβλίου, της Χρύσας Ξουράφα, σε πρόλογο Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση και εικονογράφηση Χαράς Γιασεμάκη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη. Μια προσπάθεια της Save a Greek Stray να κάνει τα παιδιά συμμάχους της στον αγώνα για την προστασία των ζώων, εξιστορώντας με απλά λόγια αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα στις γειτονιές, εκεί από όπου μαζεύει αδέσποτα ζώα τα οποία στη συνέχεια περιθάλπει. Εκεί όπου βρέθηκε και ο Βύρων.

Ο Βύρων είναι ο ήρωας του ομώνυμου νέου, παιδικού βιβλίου, της Χρύσας Ξουράφα, σε πρόλογο Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση και εικονογράφηση Χαράς Γιασεμάκη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Ένα βιβλίο ιδανικό πασχαλινό δώρο για παιδιά και βαφτιστήρια, που τα εμπνέει να αγαπήσουν τα ζώα, να ταυτιστούν με τους τετράποδους ήρωές του και να καταλάβουν ότι έχουν κι αυτοί συναισθήματα όπως κι εμείς. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Γκάντι: «Το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική εξέλιξή του μπορεί να κριθεί από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του». Ή, για να θυμηθούμε τον Κούντερα: «Οι σκύλοι είναι η επαφή μας με τον παράδεισο. Δεν ξέρουν ούτε κακία, ούτε φθόνο, ούτε δυσφορία».

Info

Εκδόσεις Σοκόλη, Διδότου 29, Κολωνάκι, τηλ. 210 3805520, 210 3822732, www.sokolis.gr

Μάθετε περισσότερα για τη Save a Greek Stray στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Instagram.

Δείτε ένα συγκινητικό βίντεο της Save a Greek Stray.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS