ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H 8χρονη βιβλιοφάγος που έγραψε βιβλίο για να ενθαρρύνει τα άλλα παιδιά να διαβάσουν

Παράλληλα ίδρυσε τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να συλλέξει και να δωρίσει 2 εκατομμύρια βιβλία σε φυλακές και ιδρύματα.

H 8χρονη βιβλιοφάγος που έγραψε βιβλίο για να ενθαρρύνει τα άλλα παιδιά να διαβάσουν

Πόσα παιδιά 8 ετών υπάρχουν στον κόσμο που να μπορούν να πουν ότι έχουν εκδόσει δύο δικά τους βιβλία και ότι έχουν ιδρύσει μία μη κερδοσκοπική εταιρία. Σίγουρα, η μικρή Selah Thompson, ανήκει σε αυτή τη μικρή, σπάνια κατηγορία, αφού σε ηλικία μόλις 5 ετών πήρε την απόφαση να γράψει κάτι δικό της όταν παρατήρησε ότι πολλοί φίλοι και συμμαθητές της δυσκολεύονταν ακόμα και να αναγνωρίσουν μικρές, απλές λέξεις. Το μικρό κορίτσι ζήτησε τη συμβουλή και τη βοήθεια των γονιών και κάπως έτσι γεννήθηκε το The Empowered Readers Literacy Project.

Aκούγοντας τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της 5χρονης κόρης τους, ο Khalil και η Nicole Thompson έκαναν τη δική τους έρευνα, ανακαλύπτοντας κάποια αρκετά ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τον αναλφαβητισμό στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτά και το ανησυχητικό δεδομένο ότι το 85% των ανηλίκων που βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Αμερικής είναι πρακτικά αναλφάβητοι.

H 8χρονη βιβλιοφάγος που έγραψε βιβλίο για να ενθαρρύνει τα άλλα παιδιά να διαβάσουν
Kάπως έτσι η μικρή κόρη τους Selah πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της βιβλίο για ένα κορίτσι που θα της έμοιαζε και το οποίο θα σκεφτόταν όπως εκείνη, ζώντας περιπέτειες σαν τις δικές της.

Με αυτά τα απογοητευτικά νούμερα κατά νου η οικογένεια της μικρής Selah ίδρυσε τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό με μοναδικό σκοπό να συλλέξει και δωρίσει σε ιδρύματα και φυλακές 2 εκατομμύρια βιβλία, τα οποία θα βοηθούσαν στο να αλλάξει η σχέση των παιδιών και των εφήβων με την ανάγνωση.

Το πρώτο βιβλίο της Selah

Ξεκινώντας την προσπάθεια τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα ζητήματα για να οποία αναζήτησαν λύσεις. Κάτι που γρήγορα παρατήρησαν ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά έχαναν πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον τους για ένα βιβλίο ή για μία ιστορία όταν δεν αναγνώριζαν μέσα σε αυτή κάποιο στοιχείο από τη δική τους ζωή ή τον δικό τους χαρακτήρα. Και κάπως έτσι η μικρή κόρη τους Selah πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της βιβλίο για ένα κορίτσι που θα της έμοιαζε και το οποίο θα σκεφτόταν όπως εκείνη, ζώντας περιπέτειες σαν τις δικές της.

Ο Khalil Thomson, πατέρας της Selah, είπε σχετικά: «Υπάρχει τόση εμπνεύση πίσω από το γεγονός ότι ένα παιδί σκέφτηκε και έγραψε μόνο του αυτή την ιστορία. Θέλω να πω στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, να γράψουν και να προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα που κάνει και ένας ενήλικας. Μπορούν να τα κάνουν το ίδιο καλά και ακόμα καλύτερα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.