Πόσα παιδιά 8 ετών υπάρχουν στον κόσμο που να  μπορούν να πουν ότι έχουν εκδόσει δύο δικά τους βιβλία και ότι έχουν ιδρύσει μία μη κερδοσκοπική εταιρία. Σίγουρα, η μικρή Selah Thompson, ανήκει σε αυτή τη μικρή, σπάνια κατηγορία, αφού σε ηλικία μόλις 5 ετών πήρε την απόφαση να γράψει κάτι δικό της όταν παρατήρησε ότι πολλοί φίλοι και συμμαθητές της δυσκολεύονταν ακόμα και να αναγνωρίσουν μικρές, απλές λέξεις. Το μικρό κορίτσι ζήτησε τη συμβουλή και τη βοήθεια των γονιών και κάπως έτσι γεννήθηκε το The Empowered Readers Literacy Project.

Aκούγοντας τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της 5χρονης κόρης τους, ο Khalil και η Nicole Thompson έκαναν τη δική τους έρευνα, ανακαλύπτοντας κάποια αρκετά ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τον αναλφαβητισμό στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτά και το ανησυχητικό δεδομένο ότι το 85% των ανηλίκων που βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Αμερικής είναι πρακτικά αναλφάβητοι. 

Kάπως έτσι η μικρή κόρη τους Selah πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της βιβλίο για ένα κορίτσι που θα της έμοιαζε και το οποίο θα σκεφτόταν όπως εκείνη, ζώντας περιπέτειες σαν τις δικές της. 

Με αυτά τα απογοητευτικά νούμερα κατά νου η οικογένεια της μικρής Selah ίδρυσε τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό με μοναδικό σκοπό να συλλέξει και δωρίσει σε ιδρύματα και φυλακές 2 εκατομμύρια βιβλία, τα οποία θα βοηθούσαν στο να αλλάξει η σχέση των παιδιών και των εφήβων με την ανάγνωση.

Το πρώτο βιβλίο της Selah

Ξεκινώντας την προσπάθεια τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα ζητήματα για να οποία αναζήτησαν λύσεις. Κάτι που γρήγορα παρατήρησαν ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά έχαναν πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον τους για ένα βιβλίο ή για μία ιστορία όταν δεν αναγνώριζαν μέσα σε αυτή κάποιο στοιχείο από τη δική τους ζωή ή τον δικό τους χαρακτήρα.  Και κάπως έτσι η μικρή κόρη τους Selah πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της βιβλίο για ένα κορίτσι που θα της έμοιαζε και το οποίο θα σκεφτόταν όπως εκείνη, ζώντας περιπέτειες σαν τις δικές της. 

Ο Khalil Thomson, πατέρας της Selah, είπε σχετικά: «Υπάρχει τόση εμπνεύση πίσω από το γεγονός ότι ένα παιδί σκέφτηκε και έγραψε μόνο του αυτή την ιστορία. Θέλω να πω στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, να γράψουν και να προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα που κάνει και ένας ενήλικας. Μπορούν να τα κάνουν το ίδιο καλά και ακόμα καλύτερα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 Με πληροφορίες από το MyModernMet

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS