Μια ξεχωριστή, πρωτότυπη και αξιέπαινη δράση φιλαναγνωσίας του 1ου Νηπιαγωγείου Λουτρών Αιδηψού μας έστειλε η νηπιαγωγός Λίλιαν Δούμα. Την ευχαριστούμε θερμά. Όσο βλέπουμε τέτοιες δράσεις στα σχολεία και δη στα νηπιαγωγεία, αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ότι παιδιά και βιβλία θα αγκαλιαστούν πιο σφιχτά τα χρόνια της οθόνης που ήρθαν και εξακολουθούν. Μας γράφει η κ. Δούμα:

Με σύνθημα «Τα βιβλία όσο αλλάζουν χέρια τόσο πιο πολύτιμα γίνονται», το 1ο Νηπιαγωγείο στα Λουτρά της Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια, τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της πόλης μικρές δανειστικές και ανταλλακτικές βιβλιοθήκες, τις «βιβλιοφωλιές» τους, σηματοδοτώντας μία διαδρομή ανάγνωσης, η οποία ξεκινάει από την παιδική βιβλιοθήκη, περνάει μέσα από το πάρκο και καταλήγει στο «ΚΥΜΑ», σημείο αναφοράς και συνάντησης για την πόλη.

Τις βιβλιοφωλιές γέμισαν με βιβλία την Κυριακή το πρωί μικροί και μεγάλοι με ενθουσιασμό, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών του 1ου Νηπιαγωγείου Λουτρών Αιδηψού. Έδωσαν εκεί τα καλοκαιρινά τους ραντεβού και το καλοκαίρι ξεκίνησε στην Αιδηψό δημιουργικά και αισιόδοξα!

Δείτε την ιστορία ενός καλλιτέχνη που δημιούργησε μια βιβλιοθήκη μέσα σε κορμό δέντρου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: www.elniplex.com

TAGS