Όταν ο 6χρονος Callum Thornhill έμαθε ότι η μεγάλη φαρμακευτική Pfizer δημιούργησε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, αποφάσε να γράψει γράμμα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας με ένα πολύ επείγον αίτημα: να δώσει προτεραιότητα στον Άγιο Βασίλη. 

Η μητέρα του 6χρονου, Paula Linehan, αποκάλυψε στην ιρλανδική εφημερίδα Examiner ότι ο γιος της έμαθε τα νέα για το εμβόλιο από το ραδιόφωνο ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο αυτοκίνητο στον δρόμο για το σχολείο. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι του την ίδια ημέρα o μικρός Callum έγραψε ένα γράμμα στη Pfizer για να τη συγχαρεί για την επιτυχία της.

«Αγαπητή Pfizer», ξεκινούσε το γράμμα του Callum. «Έμαθα ότι έφτιαξες ένα νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Μπράβο, καλή δουλειά».

Και συνεχίζει: «Σε παρακαλώ, μήπως θα μπορούσες να στείλεις μερικά εμβόλια στον βόρειο πόλο για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του; Σε παρακαλω».

Μερικές εβδομάδες μετά, ο 6χρονος έλαβε την πιο απροσδόκητη απάντηση από τον γενικό γραμματέα της Pfizer, Αlbert Bourla.

«Γράμματα σαν αυτό, από μικρά παιδιά γεμάτα από συμπόνια και ελπίδα, μας υπενθυίζουν τον λόγο που εργαζόμαστε καθημερινά και το γιατί η δουλειά μας είναι τόσο σημαντική», ανέφερε ο Bourla σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Στον μικρό Callum έγραψε: «Θελω να ξέρεις ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε ελπίδα στους ανθρώπους όλου του κόσμου. Και θα φροντίσουμε τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του οπωσδήποτε».

Δείτε το γράμμα του μικρού Callum:

Με πληροφορίες από τους The New York Times

Kεντρική φωτογραφία: unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS