Με τα νέα για τον κορονοϊό να είναι παντού και παραμένουν το νούμερο ένα θέμα ανάλυσης και συζήτησης, πολλοί γονείς αναρωτιούνται με ποιον τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά για τον κορονοϊό αλλά και τον κατ’ οίκον περιορισμό.  

Οι εκδόσεις Ίκαρος προσφέρουν ένα δωρεάν e-book σχετικά με τον κορονοϊό, για παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, με εικόνες του εξαιρετικού Axel Scheffler, γνωστός από τη σειρά «Τικ και Τέλα» και «Γκρούφαλο».

Το ηλεκτρονικό αυτό βιβλίο που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς και τα παιδιά να απαντήσουν με απλά λόγια σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του βραβευμένου ανεξάρτητου εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του Axel Scheffler και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts. Η επιμέλεια του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine και με την συνεργασία δύο δασκάλων και ενός παιδοψυχίατρου. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συντελεστές της αγγλικής, αλλά και της ελληνικής έκδοσης, εργάστηκαν εθελοντικά.

Το ebook διατίθεται στην παρακάτω διεύθυνση και μπορεί να διαβαστεί στην οθόνη ή ακόμη και να εκτυπωθεί:

 

https://ikarosbooks.gr/static/pdf/CoronavirusEbook.pdf

Είναι επίσης διαθέσιμο και στην πλατφόρμα Issuu.

ikarosbooks.gr/blog

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS