Μια οικογένεια που ζει σε μια μεγάλη φάρμα στην επαρχία της Νέας Ζηλανδίας έχει υιοθετήσει έναν αντισυμβατικό τρόπο ανατροφής των παιδιών στην καρδιά της φύσης. Και τα τέσσερα ανήλικα μέλη της οικογένειας ακολουθούν τη φιλοσοφία του homeschooling, δηλαδή της κατ' οίκον εκπαίδευσης. Απέχουν από τις ψηφιακές συσκευές, τις οποίες χρησιμοποιούν μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο παιχνίδι στην ύπαιθρο. Η καθημερινότητά τους καταγράφεται σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με την υπογραφή της μητέρας, Niki Boon, που πρόκειται να παρουσιαστούν στην πρώτη της ατομική έκθεση στις ΗΠΑ με τίτλο «Summer».

Το πάθος της Boon με τη φωτογραφία άρχισε με ένα σεμινάριο στη Σκοτία. «Ακόμα θυμάμαι τη μαγεία του σκοτεινού θαλάμου και της εκτύπωσης των δικών μου φωτογραφιών» σχολιάζει. Μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, έπιασε πάλι την κάμερα και άρχισε να φωτογραφίζει τις πρώτες του μέρες. Και οι μέρες έγιναν μήνες και χρόνια.

Σήμερα ως πολύτεκνη μητέρα πλέον, έχει άφθονο υλικό για να φωτογραφίσει καθημερινά. Οι εικόνες των παιδιών της που περνούν τις μέρες τους στο αγρόκτημά τους, με άλογα, κατσίκες, πρόβατα, κοτόπουλα, πάπιες, σκυλιά, έναν αμπελώνα και μια λίμνη, συμπυκνώνουν όλη τη χαρά, την ελευθερία και το δημιουργικό χάος της ζωής στη φύση.

Δείτε τις φωτογραφίες της Niki Boon:

Με στοιχεία από το MyModernMet.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS