Την τραγική ιστορία της 10χρονης Teresa Sperry, η οποία «έφυγε» από τη ζωή από κορονοϊό πριν από μερικές μέρες, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού που ήταν μαθήτρια της Πέμπτης Δημοτικού υποστήριξε στα σχετικά ρεπορτάζ πως η κόρη τη αρρώστησε επειδή η δασκάλα της τάξης την είχε ορίσει «νοσοκόμα», ζητώντας της να μεταφέρει τους άρρωστους συμμαθητές της στο ιατρείο του σχολείου. 

Σύμφωνα με τους γονείς της, «Το παιδί μας ήταν φτιαγμένο για τέτοιες αρμοδιότητες. Ήταν καλόψυχο και ήθελε πάντα να βοηθά τους άλλους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι αυτή η καλοσύνη της ήταν που οδήγησε στον θάνατό της».

Μία μέρα η άτυχη Teresa άρχισε κι εκείνη να βήχει και να έχει πυρετό. Συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβίου το κορίτσι άρχισε να νιώθει άρρωστη και την επόμενη ημέρα ανέβασε πυρετό. Περίπου 4 μέρες μετά άρχισε να βήχει τόσο πολύ που η μητέρα της αναγκάστηκε να την μεταφέρει στα επείγοντα. Η Teresa βρήκε θετική στο ράπιντ, όμως οι γιατροί είπαν στην οικογένεια να επιστρέψει στο σπίτι, καθώς οι πνεύμονές της έδειχναν καθαροί. Ωστόσο, το επόμενο πρωί το κορίτσι σταμάτησε να αναπνέει και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε.

Από εκείνη τη στιγμή η μητέρα της δίνει την δική της μάχη για να πείσει τους αρνητές του ιού να αλλάξουν τρόπο σκέψης.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και πλέον χάσαμε ένα τεράστιο κομμάτι της καρδιάς μας. O Covid υπάρχει και δεν νοιάζεται ποιανού τη ζωή θα αφαιρέσει», δηλωσε η μητέρα του κοριτσιού. 

Δημοσιεύοντας, μάλιστα, την επιστολή του σχολείου της, αναφορικά με τον θάνατο της κόρης της σχολίασε:

«Έχασα το όμορφο κορίτσι μου, επειδή οι άνθρωποι είναι υπερβολικά εγωιστές για να νοιαστούν για το τι μπορεί να συμβεί στους άλλους. Εγώ δεν ήμουν. Εμείς δεν ήμασταν. Εμείς φορούσαμε τη μάσκα μας, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κύκλο μας που κινδυνεύουν. Η κόρη μου δεν άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Κι όμως τώρα είναι νεκρή».

Και καταλήγει: «Αν θέλετε να τιμήσετε τη μνήμη της φοράτε τις μάσκες σας, κάντε τα εμβόλιά σας, κρατήστε αποστάσεις και κυρίως… σταματήστε να γκρινιάζετε και κρατήστε τα άρρωστα παιδιά σας στο σπίτι. Γιατί εσείς τουλάχιστον μπορείτε ακόμα να τα έχετε κοντά σας!». 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS