Τοποθετημένη σε ένα δάσος στο Αμβούργο της Γερμανίας βρίσκεται η Villa Neo, μια πανέμορφη κατοικία από τους Querkopf Architekten, οι οποίοι την περιγράφουν «σαν ένα γλυπτό από πέτρα».

Η κύρια δομή της κατοικίας απαρτίζεται από δύο διασταυρούμενες δομές από σκυρόδεμα, οι οποίες σχηματίζουν το γράμμα L. Η πρώτη δομή της κατοικίας που εδράζεται στο έδαφος, διαθέτει παράθυρα από το δάπεδο έως την οροφή και είναι “τυλίγμένη” από χαλύβδινα δοκάρια τα οποία στηρίζουν την δεύτερη δομή, στην οποία βρίσκεται το κυρίως υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

Η μοντέρνα κατοικία εναρμονίζεται μοναδικά με το φυσικό περιβάλλον και θυμίζει αρκετά το Fallingwater, την διάσημη κατοικία του αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright, η οποία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στο εσωτερικό της διαθέτει τοίχους από σκυρόδεμα, οι οποίοι δημιουργούν μια μινιμαλιστική αισθητική που συμπληρώνεται από τα κομψά και μοντέρνα έπιπλα. Το μεγαλύτερο μέρος των χώρων κοινής διαβίωσης περιβάλλεται από τζαμαρίες, οι οποίες προσφέρουν μοναδική θέα στο γύρω τοπίο και επιτρέπουν  την διείσδυση του φυσικού φωτός.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες της μοναδικής αυτής κατοικίας:

Πηγή: perpetual.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS