0
SHARES

Στο Θησείο, στην ιστορική συνοικία του κέντρου της Αθήνας στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης, το αρχιτεκτονικό γραφείο AETER Architects ανέλαβε να ανακαινίσει ένα διατηρητέο νεοκλασικό, το οποίο ενοποιήθηκε με δύο άλλα γειτονικά υπάρχοντα κτίρια μικρής ιστορικής αξίας.

Μια αισθητική αναφορά στη νεοκλασική εποχή, σε συνδυασμό με μια σαφή σύγχρονη λειτουργικότητα, ήταν οι κύριες προθέσεις της σχεδιαστικής προσέγγισης των αρχιτεκτόνων Χάρρυ Μπουγαδέλλη και Μαρίας Ρίζου. 

Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Το ισόγειο του διατηρητέου κτιρίου περιλαμβάνει τον ανεξάρτητο ξενώνα και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Στον πρώτο όροφο τοποθετήθηκαν το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα που έχει άμεση πρόσβαση στην εσωτερική αυλή. Στον δεύτερο όροφο τοποθετήθηκε το υπνοδωμάτιο, με το en suite μπάνιο και την γκαρνταρόμπα.

Αν και πέρασε ένας και πλέον αιώνας από την αρχική κατασκευή του κτιρίου, η μαστοριά του σχεδιασμού και της κατασκευής παρέμεινε αναλλοίωτη. Η ανακαίνιση είναι το σημείο συνάντησης ανάμεσα στο αριστοκρατικό παρελθόν και την σύγχρονη λειτουργικότητα.

Έργο: Thiseio Residence
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Χάρρυ Μπουγαδέλλης - AETER Architects
Αρχιτέκτων: Μαρία Ρίζου
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Λίζα Κόμη 
Εσωτερική διακόσμηση: Εύη Μητσοπούλου
Εμβαδόν: 390 τ.μ.
Περιοχή: Θησείο, Αττική
Φωτογράφος: Ερρίκος Καπλάνογλου

----------------------------------------------------------------------------------------------

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: aeter.gr, ktirio.gr

TAGS