ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τώρα που #Μένουμε_Μέσα θέλω έξτρα προστασία από τα μικρόβια στο σπίτι. Και βρήκα τον τρόπο

Φροντίζω καθημερινά να αερίζω το σπίτι, αλλά αυτό δε φτάνει. Μια φίλη με πληροφόρησε για την έξτρα προστασία που χρειαζόμουν. 

Τώρα που #Μένουμε_Μέσα θέλω έξτρα προστασία από τα μικρόβια στο σπίτι. Και βρήκα τον τρόπο

Στην τριμελή οικογένειά μας, το ένα μέλος είναι τετράποδο. Κι αυτό μαζί με την τεράστια ευτυχία που χαρίζει, φέρνει και έξτρα άγχος σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού. Ειδικά τώρα, που #Μένουμε_Σπίτι και θέλουμε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο την απομάκρυνση των μικροβίων.
Έτσι μετά από κάθε βόλτα, αφήνουμε τα παπούτσια μας στην εξώπορτα και πλένουμε σχολαστικά με νερό και σαπούνι τα πατουσάκια του σκύλου. Προσοχή, όχι με κοινό σαπούνι ή απολυμαντικά γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία του, αλλά με ειδικό υποαλλεργικό σαπούνι για σκύλους που είναι κατάλληλο για συχνές χρήσεις. Στη συνέχεια στεγνώνουμε καλά με πετσέτα, γιατί η περίσσια υγρασία στα πόδια, ειδικά ανάμεσα στα δακτυλάκια του, ευνοεί τη δημιουργία μυκητιάσεων. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι το σπίτι μας, ή τουλάχιστον το πάτωμά μας θα παραμείνει καθαρό.

Τώρα που #Μένουμε_Μέσα θέλω έξτρα προστασία από τα μικρόβια στο σπίτι. Και βρήκα τον τρόπο
Για τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού μας όμως πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα.


Για τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού μας όμως πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Μία κλασική και σίγουρη λύση είναι ο καθημερινός αερισμός του σπιτιού, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες του χρόνου -και έχουμε πολλές τέτοιες στην Ελλάδα, ευτυχώς. Φυσικά, η φροντίδα και η καθαριότητα του σπιτιού, μαζί με τον αερισμό, αποτελούν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στους μικροοργανισμούς, που αρέσκονται στη «σπιτική» ζωή.
Όμως, και πάλι, δεν αρκούν. Σε μία τηλεφωνική κουβέντα με μία φίλη μου, πολύ σχολαστική με την καθαριότητα του σπιτιού και πολύ ενημερωμένη, έλαβα μία σημαντική πληροφορία, που με βοήθησε να νιώσω την μεγαλύτερη «ασφάλεια» μέσα στο σπίτι μου και πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση από το να αισθάνεσαι ότι η «φωλιά» σου σε προστατεύει.

Η φίλη αυτή λοιπόν, μου μίλησε για τους νέους καθαριστές αέρα Carrier.

Η φίλη αυτή λοιπόν, μου μίλησε για τους νέους καθαριστές αέρα Carrier. Μου είπε, κάτι που ήδη ήξερα βέβαια -γι’ αυτό και ανησυχούσα- ότι τα αιωρούμενα σωματίδια από τα ίδια τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το σπίτι μας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε χλωρίνη, μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία μας. Επίσης, στον αέρα του σπιτιού παραμένουν και αιωρούνται ανθυγιεινά σωματίδια και από άλλες μας δραστηριότητες όπως από την καύση ξύλων στο τζάκι ή από το κάπνισμα, ακόμα και η σκόνη από τα υφάσματα των επίπλων και των ρούχων μας μπορούν να είναι βλαβερά για μας. Ή ακόμα και οι τρίχες των κατοικίδιων μας που υπάρχουν στον αέρα.
«Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μου» της εξηγώ, «από αυτό το άγχος θέλω να ξεμπλέξω». Και όσο κι αν αγαπώ την τετράποδη φίλη-μέλος της οικογένειας, δεν παύει να με γεμίζει ανασφάλεια το θέμα της καθαριότητας, σαν να μη φτάνουν τα μέτρα που έχω ήδη φροντίσει να λάβω.


«Αυτό είναι το σημείο που θα σε κάνει πολύ χαρούμενη» μου λέει η φίλη μου. «Αυτοί οι καθαριστές αέρα διαθέτουν και ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα που αιχμαλωτίζουν και απομακρύνουν και τις τρίχες των κατοικιδίων ζώων από τον αέρα του σπιτιού».
Μπαίνω στην ιστοσελίδα τους, ahi-carrier.gr, και διαβάζω ένα σωρό άλλες πληροφορίες, όπως για το Φίλτρο HEPA H13, που παγιδεύει περισσότερα από το 99,95% των αιωρούμενων μικροσωματιδίων όπως μικρόβια και αλλεργιογόνα, για τον ιονιστή, που μέσω της παραγωγής αρνητικών ιόντων, εξουδετερώνει δυσάρεστες οσμές, μικρόβια και αλλεργιογόνα, ενώ δημιουργεί ατμόσφαιρα ευεξίας, σαν να βρισκόμαστε στον καθαρό αέρα ενός δάσους!
Μάλιστα το μοντέλο καθαριστή Pioneering Air, διαθέτει και φίλτρο Ενεργού Άνθρακα που απομακρύνει 10 φορές πιο αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές, όπως αυτή του τσιγάρου, σε σχέση με τα παραδοσιακά φίλτρα άνθρακα. Ταυτόχρονα απομακρύνει βλαβερά αέρια όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο, μειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Καθαριστής Αέρα Novel Air, με χρωματιστές φωτεινές ενδείξεις που απεικονίζουν το επίπεδο καθαρότητας του αέρα.

Αυτό που πραγματικά με ενθουσίασε όμως είναι το προεγκατεστημένο κιτ αρωματοθεραπείας, που διαθέτει το μοντέλο Novel Air της Carrier γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσω τα ευεργετικά οφέλη των αιθέριων ελαίων και τον καθαρισμό του αέρα μαζί. Πάντα πίστευα ότι ένα όμορφο σπίτι είναι ένα σπίτι που μυρίζει ωραία, πέρα από κάθε διακόσμηση και πέρα από κάθε στυλ.
Έτσι, την επομένη του τηλεφωνήματος με τη φίλη μου, έφτασαν στο σπίτι δύο καθαριστές αέρα Carrier! Τον Novel Air τον τοποθέτησα στην κρεβατοκάμαρα που θέλω να μυρίζω αιθέριο έλαιο λεβάντας για ήρεμο ύπνο και τον Pioneering Air στο living room καθώς αυτός είναι κατάλληλος και για μεγαλύτερους χώρους.
Κάθε μέρα ανοίγοντας τα παράθυρα να μπει φυσικό φως και αέρας νιώθω τη χαρά της καθαρής ατμόσφαιρας, μιας και το συμπληρωματικό σύστημα της Carrier, δουλεύει εντός σπιτιού. Ένα αίσθημα σιγουριάς που έχουμε πολύ ανάγκη.

Photo: Unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.