0
SHARES

Στην τριμελή οικογένειά μας, το ένα μέλος είναι τετράποδο. Κι αυτό μαζί με την τεράστια ευτυχία που χαρίζει, φέρνει και έξτρα άγχος σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού. Ειδικά τώρα, που #Μένουμε_Σπίτι και θέλουμε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο την απομάκρυνση των μικροβίων.
Έτσι μετά από κάθε βόλτα, αφήνουμε τα παπούτσια μας στην εξώπορτα και πλένουμε σχολαστικά με νερό και σαπούνι τα πατουσάκια του σκύλου. Προσοχή, όχι με κοινό σαπούνι ή απολυμαντικά γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία του, αλλά με ειδικό υποαλλεργικό σαπούνι για σκύλους που είναι κατάλληλο για συχνές χρήσεις. Στη συνέχεια στεγνώνουμε καλά με πετσέτα, γιατί η περίσσια υγρασία στα πόδια, ειδικά ανάμεσα στα δακτυλάκια του, ευνοεί τη δημιουργία μυκητιάσεων. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι το σπίτι μας, ή τουλάχιστον το πάτωμά μας θα παραμείνει καθαρό.

Για τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού μας όμως πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα.


Για τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού μας όμως πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Μία κλασική και σίγουρη λύση είναι ο καθημερινός αερισμός του σπιτιού, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες του χρόνου -και έχουμε πολλές τέτοιες στην Ελλάδα, ευτυχώς. Φυσικά, η φροντίδα και η καθαριότητα του σπιτιού, μαζί με τον αερισμό, αποτελούν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στους μικροοργανισμούς, που αρέσκονται στη «σπιτική» ζωή.
Όμως, και πάλι, δεν αρκούν. Σε μία τηλεφωνική κουβέντα με μία φίλη μου, πολύ σχολαστική με την καθαριότητα του σπιτιού και πολύ ενημερωμένη, έλαβα μία σημαντική πληροφορία, που με βοήθησε να νιώσω την μεγαλύτερη «ασφάλεια» μέσα στο σπίτι μου και πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση από το να αισθάνεσαι ότι η «φωλιά» σου σε προστατεύει.

Η φίλη αυτή λοιπόν, μου μίλησε για τους νέους καθαριστές αέρα Carrier.

Η φίλη αυτή λοιπόν, μου μίλησε για τους νέους καθαριστές αέρα Carrier. Μου είπε, κάτι που ήδη ήξερα βέβαια -γι’ αυτό και ανησυχούσα- ότι τα αιωρούμενα σωματίδια από τα ίδια τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το σπίτι μας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε χλωρίνη, μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία μας. Επίσης, στον αέρα του σπιτιού παραμένουν και αιωρούνται ανθυγιεινά σωματίδια και από άλλες μας δραστηριότητες όπως από την καύση ξύλων στο τζάκι ή από το κάπνισμα, ακόμα και η σκόνη από τα υφάσματα των επίπλων και των ρούχων μας μπορούν να είναι βλαβερά για μας. Ή ακόμα και οι τρίχες των κατοικίδιων μας που υπάρχουν στον αέρα.
«Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μου» της εξηγώ, «από αυτό το άγχος θέλω να ξεμπλέξω». Και όσο κι αν αγαπώ την τετράποδη φίλη-μέλος της οικογένειας, δεν παύει να με γεμίζει ανασφάλεια το θέμα της καθαριότητας, σαν να μη φτάνουν τα μέτρα που έχω ήδη φροντίσει να λάβω.


«Αυτό είναι το σημείο που θα σε κάνει πολύ χαρούμενη» μου λέει η φίλη μου. «Αυτοί οι καθαριστές αέρα διαθέτουν και ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα που αιχμαλωτίζουν και απομακρύνουν και τις τρίχες των κατοικιδίων ζώων από τον αέρα του σπιτιού».
Μπαίνω στην ιστοσελίδα τους, ahi-carrier.gr, και διαβάζω ένα σωρό άλλες πληροφορίες, όπως για το Φίλτρο HEPA H13, που παγιδεύει περισσότερα από το 99,95% των αιωρούμενων μικροσωματιδίων όπως μικρόβια και αλλεργιογόνα, για τον ιονιστή, που μέσω της παραγωγής αρνητικών ιόντων, εξουδετερώνει δυσάρεστες οσμές, μικρόβια και αλλεργιογόνα, ενώ δημιουργεί ατμόσφαιρα ευεξίας, σαν να βρισκόμαστε στον καθαρό αέρα ενός δάσους! 
Μάλιστα το μοντέλο καθαριστή Pioneering Air, διαθέτει και φίλτρο Ενεργού Άνθρακα που απομακρύνει 10 φορές πιο αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές, όπως αυτή του τσιγάρου, σε σχέση με τα παραδοσιακά φίλτρα άνθρακα. Ταυτόχρονα απομακρύνει βλαβερά αέρια όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο, μειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.
 

Καθαριστής Αέρα Novel Air, με χρωματιστές φωτεινές ενδείξεις που απεικονίζουν το επίπεδο καθαρότητας του αέρα.

Αυτό που πραγματικά με ενθουσίασε όμως είναι το προεγκατεστημένο κιτ αρωματοθεραπείας, που διαθέτει το μοντέλο Novel Air της Carrier γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσω τα ευεργετικά οφέλη των αιθέριων ελαίων και τον καθαρισμό του αέρα μαζί. Πάντα πίστευα ότι ένα όμορφο σπίτι είναι ένα σπίτι που μυρίζει ωραία, πέρα από κάθε διακόσμηση και πέρα από κάθε στυλ.
Έτσι, την επομένη του τηλεφωνήματος με τη φίλη μου, έφτασαν στο σπίτι δύο καθαριστές αέρα Carrier! Τον Novel Air τον τοποθέτησα στην κρεβατοκάμαρα που θέλω να μυρίζω αιθέριο έλαιο λεβάντας για ήρεμο ύπνο και τον Pioneering Air στο living room καθώς αυτός είναι κατάλληλος και για μεγαλύτερους χώρους.
Κάθε μέρα ανοίγοντας τα παράθυρα να μπει φυσικό φως και αέρας νιώθω τη χαρά της καθαρής ατμόσφαιρας, μιας και το συμπληρωματικό σύστημα της Carrier, δουλεύει εντός σπιτιού. Ένα αίσθημα σιγουριάς που έχουμε πολύ ανάγκη.

 

 

 

Photo: Unsplash

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS