Από το 1992 ένα ζευγάρι από τον Καναδά, των Wayne Adams και Catherine King, ζει σε ένα σπίτι-νησί που αποτελείται από 12 πλατφόρμες στον Κόλπο Σάιπρες της Βρετανικής Κολομβίας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια φάρμα απόλυτης αυτάρκειας, όπου οι Καναδοί μεγάλωσαν τα δύο παιδιά τους με φρούτα και λαχανικά από το περιβόλι τους και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τον ωκεανό.

Ο ηλεκτρισμός παράγεται από ηλιακά πάνελ και φωτοβολταϊκές γεννήτριες, το νερό προέρχεται από τη βροχή και έναν κοντινό καταρράκτη. Έτσι, η οικογένεια έχει καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο μιας ζωής όχι μόνο μέσα στη φύση αλλά και φιλικής προς αυτήν.

Η κατοικία τους, που ονομάζεται Freedom Cove (Το λιμανάκι της ελευθερίας), είναι μοναδικό υπόδειγμα αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και πνεύματος παιχνιδιού. Σε τιρκουάζ και φούξια χρώματα, θυμίζει θεματικό πάρκο και κατά κάποιον τρόπο είναι, καθώς περιλαμβάνει μια πίστα χορού, μια γκαλερί, έναν φάρο-ξενώνα, πέντε θερμοκήπια και το κυρίως σπίτι της οικογένειας. Στον ελεύθερο χρόνο τους ο Adams δημιουργεί και πουλάει γλυπτά ενώ η King αφιερώνεται στη ζωγραφική, τον χορό, τη μουσική και τη συγγραφή.

Αν μάλιστα σας βγάλει ποτέ ο δρόμος στη Βρετανική Κολομβία, από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο η οικογένεια υποδέχεται οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής της.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι τους:

 

Δείτε την ιστορία τους:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS