ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το σπίτι αλλάζει και μαζί με αυτό και η διάθεσή μου

Αυτή είναι η ιδανική εποχή, πριν αρχίσει το κρύο και ενώ ακόμα έχω έμπνευση από το καλοκαίρι.

Το σπίτι αλλάζει και μαζί με αυτό και η διάθεσή μου

Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους στο living room; Το γκρι που είχα μέχρι τώρα το αγάπησα πολύ, το ίδιο και τη διχρωμία με τον πιο σκούρο τόνο του γκρι που έκανα στο τζάκι. «Ωραίο εφέ» έλεγαν οι φίλοι. «Ωραία ιδέα. Και το χρώμα αυτό πολύ μοντέρνο». Οκέι, έτσι είναι, όμως πέρασαν κάποια χρόνια και η αλλαγή επιβάλλεται. Ειδικά φέτος, που το σπίτι μας θα γίνει η φωλιά μας επί δύο. Θα μας χαλαρώνει και θα μας προστατεύει.

Μπήκα στο praktiker.gr και απόλαυσα τη διαδικασία της online έρευνας. Μέσα στην άνεση της αγκαλιάς του καναπέ μου άφησα τη φαντασία μου και την έμπνευση να με οδηγήσουν σε διακοσμητικά ταξίδια του νου. Ξεφυλλίζω τον ηλεκτρονικό κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση και βλέπω τα δωμάτια να αλλάζουν το ένα μετά το άλλο. Από πού να αρχίσω; Μήπως να αλλάξω τον καναπέ; Γιατί αυτός ο dark pink γωνιακός καναπές που βλέπω με έχει βάλει σε σκέψεις.

Το σπίτι αλλάζει και μαζί με αυτό και η διάθεσή μου

Σοβαρές και πολύ ευχάριστες σκέψεις. Κι αν τον αποκτήσω, τελικά, ίσως αφήσω τους τοίχους γκρι και απλά τους ανανεώσω με ένα φρέσκο πέρασμα βαψίματος. Ακόμα και μόνη μου μπορώ να το κάνω. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επιδοθώ στη σύγχρονη τέχνη του DIΥ. Έχω ήδη βάψει μια ντουλάπα μόνη μου ενώ την έχω διακοσμήσει με τα ανάλογα πόμολα. Το βρίσκω φοβερά δημιουργικό να συνθέτω το ύφος του κάθε δωματίου από το μηδέν.

Συνθέσεις και τρελές ιδέες περνούν από το μυαλό μου. Είμαι έτοιμη να κάνω «γενναίες» ανακαινίσεις. Ακόμα και τα έπιπλα της βεράντας, αλλά και του κήπου, θα αλλάξω κι ας τελειώνει το καλοκαίρι. Στην Ελλάδα, άλλωστε το καλοκαίρι διαρκεί πολλούς μήνες.

Στο μπάνιο ίσως ήρθε η ώρα για την design μπανιέρα που τόσο καιρό ονειρεύομαι. Κάνω προβολή στο μέλλον και με βλέπω με μία πετσέτα στα μαλλιά να απολαμβάνω το βραδινό μου αφρόλουτρο και να διώχνω την ημέρα από πάνω μου, με μερικά αιθέρια έλαια να με «χαϊδεύουν» απαλά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από ένα χλιαρό μπάνιο και ένα άρτιο στρώμα αμέσως μετά που θα εξασφαλίσει έναν ήσυχο ύπνο. Θα αλλάξω και το στρώμα. Επίσης, θέλω να δώσω έναν αέρα γαλήνης στο υπνοδωμάτιο. Θα προσθέσω φυτά και σίγουρα κάποιον καθρέφτη ώστε να «μεγαλώσω» τον χώρο με μια κίνηση.

Νομίζω ότι έχω το πλάνο της ανακαίνισης στο μυαλό μου. Είναι πολύ δυνατό. Τρέχω στα Praktiker να το υλοποιήσω. «Θα τα αλλάξω όλα» σκέφτομαι και αυτό με κάνει εξαιρετικά χαρούμενη.

Και όλοι θα με επικροτούν, λέγοντας: «Ε ναι, Αλλάζει… το σπίτι!»

«Ε ναι, Αλλάζει… το σπίτι!»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.