Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους στο living room; Το γκρι που είχα μέχρι τώρα το αγάπησα πολύ, το ίδιο και τη διχρωμία με τον πιο σκούρο τόνο του γκρι που έκανα στο τζάκι. «Ωραίο εφέ» έλεγαν οι φίλοι. «Ωραία ιδέα. Και το χρώμα αυτό πολύ μοντέρνο». Οκέι, έτσι είναι, όμως πέρασαν κάποια χρόνια και η αλλαγή επιβάλλεται. Ειδικά φέτος, που το σπίτι μας θα γίνει η φωλιά μας επί δύο. Θα μας χαλαρώνει και θα μας προστατεύει.

Μπήκα στο praktiker.gr και απόλαυσα τη διαδικασία της online έρευνας. Μέσα στην άνεση της αγκαλιάς του καναπέ μου άφησα τη φαντασία μου και την έμπνευση να με οδηγήσουν σε διακοσμητικά ταξίδια του νου. Ξεφυλλίζω τον ηλεκτρονικό κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση και βλέπω τα δωμάτια να αλλάζουν το ένα μετά το άλλο. Από πού να αρχίσω; Μήπως να αλλάξω τον καναπέ; Γιατί αυτός ο dark pink γωνιακός καναπές που βλέπω με έχει βάλει σε σκέψεις.

 

Σοβαρές και πολύ ευχάριστες σκέψεις. Κι αν τον αποκτήσω, τελικά, ίσως αφήσω τους τοίχους γκρι και απλά τους ανανεώσω με ένα φρέσκο πέρασμα βαψίματος. Ακόμα και μόνη μου μπορώ να το κάνω. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επιδοθώ στη σύγχρονη τέχνη του DIΥ. Έχω ήδη βάψει μια ντουλάπα μόνη μου ενώ την έχω διακοσμήσει με τα ανάλογα πόμολα. Το βρίσκω φοβερά δημιουργικό να συνθέτω το ύφος του κάθε δωματίου από το μηδέν.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Συνθέσεις και τρελές ιδέες περνούν από το μυαλό μου. Είμαι έτοιμη να κάνω «γενναίες» ανακαινίσεις. Ακόμα και τα έπιπλα της βεράντας, αλλά και του κήπου, θα αλλάξω κι ας τελειώνει το καλοκαίρι. Στην Ελλάδα, άλλωστε το καλοκαίρι διαρκεί πολλούς μήνες.

 

Στο μπάνιο ίσως ήρθε η ώρα για την design μπανιέρα που τόσο καιρό ονειρεύομαι. Κάνω προβολή στο μέλλον και με βλέπω με μία πετσέτα στα μαλλιά να απολαμβάνω το βραδινό μου αφρόλουτρο και να διώχνω την ημέρα από πάνω μου, με μερικά αιθέρια έλαια να με «χαϊδεύουν» απαλά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από ένα χλιαρό μπάνιο και ένα άρτιο στρώμα αμέσως μετά που θα εξασφαλίσει έναν ήσυχο ύπνο. Θα αλλάξω και το στρώμα. Επίσης, θέλω να δώσω έναν αέρα γαλήνης στο υπνοδωμάτιο. Θα προσθέσω φυτά και σίγουρα κάποιον καθρέφτη ώστε να «μεγαλώσω» τον χώρο με μια κίνηση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Νομίζω ότι έχω το πλάνο της ανακαίνισης στο μυαλό μου. Είναι πολύ δυνατό. Τρέχω στα Praktiker να το υλοποιήσω. «Θα τα αλλάξω όλα» σκέφτομαι και αυτό με κάνει εξαιρετικά χαρούμενη.

Και όλοι θα με επικροτούν, λέγοντας: «Ε ναι, Αλλάζει… το σπίτι!»

 

 

«Ε ναι, Αλλάζει… το σπίτι!»:

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS