Η Έλλη Λαμπέτη, ένα πρόσωπο σχεδόν μυθικό για τον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και τις τέχνες γενικότερα, σημάδεψε με τον χαρακτήρα και το ταλέντο της μία ολόκληρη εποχή, ενώ οτιδήποτε και αν σχετίστηκε με τη μεγάλη μας ηθοποιό, απέκτησε αυτομάτως βαρύνουσα σημασία. Ένα από αυτά είναι και το επιβλητικό νεοκλασικό, στη γωνία Διδότου και Δελφών, στο οποίο η Λαμπέτη πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της.

Οι θαυμαστές της σπουδαίας ηθοποιού, θα έχουν πολύ σύντομα τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να διανυκτερεύσουν στον χώρο που κατοικούσε μιας και η Hotelising ανακοίνωσε τη μετατροπή του νεοκλασσικού σε ξενοδοχείο. Η Hotelising έχει υπενοικιάσει μακροχρόνια το ακίνητο, το οποίο θα της παραδοθεί μετά την ανακατασκευή του και αναμένεται να λειτουργήσει αρχές του 2022.

Το επιβλητικό αρχοντικό αποτελεί τυπικό δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής του νεοκλασικισμού και έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτεκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, κλασικό εκπρόσωπο του ρεύματος αυτού. Η Αθήνα οφείλει στον Κρίστιαν Χάνσεν τα κτίρια τοπόσημα στην Ιστορία της, όπως είναι το Ζάππειο, η Ακαδημία και το Αστεροσκοπείο.

Με την αλλαγή χρήσης, θα μεταμορφωθεί από κατοικία σε πολυτελές ξενοδοχείο με 6 σουίτες και rooftop με μαγευτική θέα, τιμώντας την ιστορία αλλά και την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Την ανακατασκευή και την αρχιτεκτονική μελέτη του ακινήτου έχει αναλάβει η εταιρία DS-Architects (Δημήτρης Σαγώνας, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ/ Συνεργάτης Έργου: Σταύρος Καραγιαννίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ) ( www.ds-architects.com).

Με άξονα τα παραπάνω δεδομένα, η Hotelising, έχει αναλάβει τόσο το σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας του ξενοδοχείου και τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλάνου στρατηγικής πωλήσεων, όσο και τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο, πάντοτε με γνώμονα την  παροχή κορυφαίων υπηρεσιών.

Η αριστοκρατική κατοικία έρχεται να προστεθεί στο portfolio της εταιρείας Hotelising ενισχύοντας τη συλλογή μοναδικών, ιστορικών και ιδιαίτερων καταλυμάτων, αφού ήδη έχει στη διαχείρισή της το νεοκλασικό Sir Athens, χτισμένο το 19ο αιώνα επί της οδού Καπλανών, πεζόδρομο ιστορικής σημασίας στην καρδιά της Αθήνας.

Με το άνοιγμα του νέου boutique ξενοδοχείου, η Hotelising ισχυροποιεί τη θέση της τόσο στο διεθνή όσο και στον εγχώριο ανταγωνισμό, “χτίζοντας” το χαρτοφυλάκιό της σε κτίρια με ιδιαίτερο χαρακτήρα και με πλάνο να περιλαμβάνει και άλλα ξενοδοχεία αντίστοιχης ιστορικής σημασίας και αισθητικής, που αναμένεται να ανοίξουν από το 2022 και μετά.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS