ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δανέζικο στυλ που αγαπούν τα σπίτια

Αν το σπίτι σας φαίνεται να δυσανασχετεί και το φως να δυσκολεύεται να περάσει από τους όγκους του, το δανέζικο desing θα σας δώσει την ανάσα ζωής που χρειάζεται.

Το δανέζικο στυλ που αγαπούν τα σπίτια

Το δανέζικο στυλ που αγαπούν τα σπίτια

Το Δανέζικο στυλ αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα και ξεχώρισε για την απλότητα και την λειτουργικότητα του. Οι Δανοί Σχεδιαστές, επηρεασμένοι από το Bauhaus, διατήρησαν τις αυστηρές φόρμες και τον κυβισμό, και άρχισαν να δημιουργούν έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα με έντονη προσωπικότητα που ταιριάζουν σε κάθε χώρο, σέβονται το φως και βοηθούν στην διατήρηση μιας χαλαρότητας και μιας ηρεμίας που ο καθένας θέλει να έχει στον χώρο του. Στο δανέζικο στυλ, η υπερβολή είναι ένας όρος ξεχασμένος. Τα πάντα έχουν μια λογική και μια διαχειρίσιμη ψυχρότητα. Τα αντικείμενα δεν επιβάλλονται στον χώρο αλλά εναρμονίζονται μ’ αυτόν δίνοντας την εντύπωση ότι είναι η φυσική του συνέχεια.

Το δανέζικο στυλ, τα τελευταία πολλά χρόνια, έχει μπει ξανά δυναμικά στην ζωή μας. Μπορεί να μην έχουμε την πολυτέλεια να αποκτήσουμε την Safari Chair που δημιούργησε το 1933 ο Kaare Klint, να βλέπουμε μόνο στα όνειρα μας την Cone Chair του Verner Panton και να αφήνουμε ελαφρούς αναστεναγμούς κάθε φορά που πέφτουμε πάνω στην Shell Chair του Hans J. Wegner αλλά έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε εμπνευσμένους, από την συγκεκριμένη φιλοσοφία, χώρους με έπιπλα και αντικείμενα που υπηρετούν αυτό το στυλ.

(Φωτογραφίες από: www.nordicdesign.ca & www.heidihallingstad.com )

Που μπορείτε να βρείτε δανέζικα έπιπλα:

Στο κλασικό κατάστημα του Κολωνακίου, Myran, που είναι ο ναός του Σκανδιναβικού design. Έπιπλα και αντικείμενα από σύγχρονους σχεδιαστές σε πολύ μεγάλη ποικιλία θα σας δώσουν την δυνατότητα να φτιάξετε υπέροχους χώρους ή να ανανεώσετε την διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυτή την εποχή το κατάστημα, μάλιστα, κάνει εκπτώσεις και είναι η σωστή στιγμή για να το επισκεφτείτε.

(Φωκυλίδου 3, Κολωνάκι, Αθήνα Τηλ.: 210 38 24 744)

Στα καταστήματα της BoConcept, η οποία είναι μια αλυσίδα καταστημάτων με Δανέζικα έπιπλα. Και εδώ οι επιλογές είναι πάρα πολλές και αφορούν κάθε χώρο του σπιτιού. Μοντέρνα σχέδια που υπηρετούν τις αρχές του μινιμαλισμού και χρειάζονται μια δεύτερη σκέψη και μια καλή συνδυαστική ικανότητα για να ενταχθούν σε ένα χώρο χωρίς να τον ψυχράνουν.

(Λ. Κηφισίας 42 & Φραγκοκλησιάς, Μαρούσι Τηλ. 210 6105210)

Μεταχειρισμένα έπιπλα και φωτιστικά σε δανέζικο στυλ μπορείτε να βρείτε στις Παλιοσυνήθειες, www.paliosinitheies.gr . Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δύο καταστήματα από κοντά για να εξετάσετε τα κομμάτια από κοντά ή να περιπλανάστε στο site συχνά-πυκνά για να πετύχετε την τέλεια ευκαιρία. Τα περισσότερα κομμάτια έχουν κάποιο μικρό πρόβλημα που διορθώνεται εύκολα και οι τιμές είναι αναμφισβήτητα πολύ καλές.

Στο Retrosexual Vintage Shop που μπορείτε να βρείτε μια τεράστια συλλογή vintage επίπλων και αντικειμένων από όλο τον κόσμο σε πολύ καλή κατάσταση καθώς οι ειδικοί συνεργάτες του μαγαζιού φροντίζουν να επιδιορθώνουν και να συντηρούν με αγάπη όλα τα κομμάτια. Και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά συνεχώς καθώς τα «καλά» αντικείμενα φεύγουν σε χρόνο dt.

(Αγίας Ειρήνης 3, Αθήνα Τηλ.: 210 5451553)

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.