Πολλοί έχουν το «φετίχ» του να πηγαίνουμε στα μπάνιο των σπιτιών που επισκεπτόμαστε και να ρίχνουμε μία ματιά στην τάξη και την καθαριότητα του χώρου. Κάποια από αυτά είναι αξιοζήλευτα.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πώς γίνεται μερικές γυάλινες ντουζιέρες να είναι τόσο εκτυφλωτικά καθαρές, χωρίς ίχνος αλάτων, ενώ η δικιά σου είναι σε μόνιμη βάση θαμπή όσο σχολαστικά κι αν την έχεις καθαρίσει ήρθε η ώρα να μάθεις το τρικ στο οποίο δεν πάει με τίποτα το μυαλό σου.

Και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κάποιο θαυματουργό καθαριστικό αλλά με το σαπούνι που χρησιμοποιείς. Με άλλα λόγια, αν είσαι λάτρης των κλασικών σαπουνιών τώρα είναι η ώρα να σταματήσεις για χάρη της ντουζιέρας σου. Τα λιπαρά και τα έλαια που περιέχονται στα σαπούνια είναι αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα καθώς μένουν στην ντουζιέρα και χρειάζονται τακτικό καθάρισμα για να φύγουν.

Από την άλλη μεριά τα αφρόλουτρα λειτουργούν ουσιαστικά σαν απορρυπαντικά και έχουν τις ιδιότητες τους. Με λίγα λόγια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήνουν υπολείμματα στη ντουζιέρα και να φεύγουν απλά με την πίεση του νερού.

Βγάλε, λοιπόν, από τη ζωή σας το σαπούνι και αντικαταστήστε το με αφρόλουτρο αν δεν θέλεις να καθαρίζεις συνεχώς την ντουζιέρα σου.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί μερικά ακόμα κόλπα που θα καθαρίσουν άψογα τη ντουζιέρα του σπιτιού σου.

 

TAGS