Οι εικόνες από το αεροδρόμιο Jewel Changi της Σιγκαπούρης μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Στο κέντρο του χώρου αναμονής δεσπόζει ένας τεράστιος καταρράκτης, ο μεγαλύτερος εσωτερικού χώρου στον κόσμο, που πλαισιώνεται από κήπους με οργιώδης βλάστηση. Ένας μικρός, αν και τεχνητός παράδεισος, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Safdie Architects.

Επισκέπτες και ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το νερό που πέφτει από την οροφή σαν τροπική βροχή, τον γυάλινο θόλο, τα θεόρατα δέντρα, που δίνουν την αίσθηση ενός τροπικού δάσους, αλλά και να παίξουν, μικροί και μεγάλοι, στο δίχτυ που απλώνεται σε αυτή την αναπάντεχη όαση. Ο νυχτερινός φωτισμός μετατρέπει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του αεροδρομίου σε ένα αληθινό υπερθέαμα. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός για πολλές συνεχόμενες χρονιές έχει αποσπάσει τον τίτλο «Καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο».

Η δημιουργός που γύρισε το βίντεο, ανεβάζοντάς το στο λογαριασμό της στο Instagram, Helen Han Creative, έγραψε στη λεζάντα: «Θυμίζει σε όλους μας την αξία του δημόσιου χώρου και τη δύναμη μιας συλλογικής εμπειρίας». Μια εμπειρία που δεν έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά για τους προσεχείς τουλάχιστον μήνες, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να φανταστούμε μέσα από τις εντυπωσιακές εικόνες:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS