Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με τον σχεδιασμό αλλά και τον ρόλο που του αναθέτουμε στον χώρο, ως διακοσμητικό αντικείμενο ή να αποκτήσει το λειτουργικό χαρακτήρα ενός βάζου, βιβλιοστάτη ή κασπό. Ο λόγος για την προτομή, που δεν λείπει από τα πιο στιλάτα σπίτια του κόσμου, αποτίνοντας φόρο τιμής στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη.

Ανάλογα με το budget μας, μπορούμε να επενδύσουμε σε μια μαρμάρινη, γύψινη, κεραμική ρεπλίκα ή ακόμα και σε ένα πιο οικονομικό κομμάτι από ρητίνη. Σε λευκούς και γενικά ουδέτερους τόνους δείχνει πιο κλασική, ενώ οι ζωηρόχρωμες αλλά και φλούο προτομές γίνονται απίστευτα ποπ, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με κάποιο ακόμα στοιχείο που σπάει τη σοβαροφάνειά τους, π.χ. ένα καπέλο

Στην αγορά βρήκαμε, ακόμα, προτομές-γλάστρες, που ταιριάζουν ιδανικά με παχύφυτα αλλά και λουλούδια, καθώς και κεριά σε μορφή προτομής, τα οποία καθώς λιώνουν παίρνουν ανατριχιαστικές μορφές προσθέτοντας έναν σκοτεινό χαρακτήρα στο χώρο. Υπάρχει, φυσικά, πάντα και η επιλογή της ρεπλίκας κυκλαδίτικου ειδωλίου, διαχρονικού μέσα από την απλότητά του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες πέντε προτομές που μπορείς να αγοράσεις:

Δες την εδώ

Βάζο-προτομή της Αφροδίτης, sophia-live.com, €79.90

Δες την εδώ

Έφηβος του Μαραθώνα, www.sophia.com.gr, 89,90 €

Δες την εδώ

Μαρμάρινη ρέπλικα κυκλαδίτικου γλυπτού, cycladic.gr, € 350

Δες την εδώ

Πορτοκαλί προτομή της θεάς Αρτέμιδος, www.trouva.com, €55.99

Δες την εδώ

Γλάστρα-προτομή, www.anthropologie.com, €42.00

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS