ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα πιο αηδιαστικά μέρη του σπιτιού μας που θα έπρεπε να καθαρίζουμε αλλά δεν το κάνουμε

Υπάρχουν σημεία ή πράγματα στο σπίτι μας που αγνοούμε και δεν καθαρίζουμε συχνά δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο εστίες βακτηρίων.

Τα πιο αηδιαστικά μέρη του σπιτιού μας που θα έπρεπε να καθαρίζουμε αλλά δεν το κάνουμε

Είναι εντελώς πιθανό το σπίτι σας να είναι μια τεράστια φωλιά μικροβίων. Για την ακρίβεια δεν είναι πιθανό αλλά σίγουρο.

Υπάρχουν πράγματα που ξέρετε ότι πρέπει να καθαρίζετε μέσα στο σπίτι όπως η ντουζιέρα ή να αλλάζετε σεντόνια με μια στοιχειώδη συχνότητα. Αλλά τι συμβαίνει με τα υπερβολικά βρώμικα πράγματα που έχετε στο νοικοκυριό σας και ξεχνάτε συχνά να καθαρίσετε;

Τα πιο αηδιαστικά μέρη του σπιτιού μας που θα έπρεπε να καθαρίζουμε αλλά δεν το κάνουμε

Πετσέτες Κουζίνας

Οι πετσέτες της κουζίνας χρησιμοποιούνται για πάρα πολλές καθημερινές δουλειές όπως να σκουπίζετε τα χέρια σας, να στεγνώνετε τα πιάτα, να καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας, κτλ και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις πλένουν αρκετά συχνά. Θα πρέπει να αλλάζετε πετσέτα στην κουζίνα καθημερινά ή έστω κάθε δεύτερη μέρα ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν σκουπίζετε τα πιάτα σας με έναν συνδυασμό βακτηρίων, μούχλας και λίπη από την κουζίνα.

Πετσέτες μπάνιου

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια συνήθης άποψη που λέει ότι: «Χρησιμοποιώ την πετσέτα μόνο όταν είμαι καθαρός άρα δεν μπορεί να είναι βρώμικη». Αλλά φυσικά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σκουπίζεστε όταν έχετε κάνει μπάνιο αλλά το στέγνωμα μεταφέρει στην πετσέτα νεκρά κύτταρα, έλαια του σώματος, υπολείμματα από τα προϊόντα που χρησιμοποιήσατε και φυσικά νερό. Ο συνδυασμός του ανθρώπινου υλικού και της υγρασίας δημιουργεί μούχλα η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα η πετσέτα και να καταλήγετε να σκουπίζεστε με βακτήρια. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τις πετσέτες σας μέχρι τρεις φορές το πολύ.

Το πατάκι του μπάνιου

Εσείς, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι μέσα στο σπίτι σας πατάτε πάνω σε αυτό το πράγμα σχεδόν καθημερινά. Αν δε το πλένετε συχνά τότε πατάτε πάνω σε όλη τη βρωμιά που έχει μείνει πάνω του από τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα των προϊόντων του μπάνιου. Όλα τα υφασμάτινα πατάκια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο – ακόμα κι αυτά με τον πλαστικό πάτο. Τα πατάκια από ξύλο ή μπαμπού μπορούν να ψεκαστούν με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και κατόπιν να το σκουπίσετε με ένα πανί ή χαρτί.

Το αγαπημένο σας μπουρνούζι

Το μπουρνούζι πρέπει να πλένεται συχνά για τους ίδιους λόγους με τις πετσέτες του μπάνιου αλλά και για κάποιους παραπάνω. Το μπουρνούζι συνηθίζουμε να το φοράμε κι εκτός μπάνιου πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει πάνω του υπολείμματα φαγητού ή να έχουμε περάσει ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο φορώντας το μέσα στο σπίτι. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πλύντε το άμεσα.

Τα μαξιλάρια σας

Φυσικά και μπορείτε να καθαρίσετε ένα μαξιλάρι – δείτε την ταμπελίτσα με τις οδηγίες. Τα περισσότερα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο αλλά μερικά θέλουν ειδικό καθάρισμα οπότε μπορεί να χρειαστεί να τα πάτε στο καθαριστήριο. Τα μαξιλάρια μαζεύουν πολύ βρωμιά, ακάρεα και ας μην ξεχνάμε αυτούς τους περίεργους καφέ λεκέδες...αυτά είναι σάλια.

Το στρώμα

Δεν γίνεται φυσικά να μπει το στρώμα στο πλυντήριο αλλά πρέπει να το σκουπίζεται με την ηλεκτρική σκούπα (δύο φορές το χρόνο είναι ιδανικά) ώστε να αφαιρεθούν τα ακάρεα, τα νεκρά κύτταρα και άλλες μικροβρωμιές που βρίσκονται στο μέρος που περνάτε τη μισή σας ζωή. Αν το στρώμα σας μυρίζει περίεργα, σκορπίστε πάνω του μαγειρική σόδα και αφήστε τη να μείνει για 30-60 λεπτά πριν το σκουπίσετε. Οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με κάποιο ειδικό προϊόν το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε με φειδώ ώστε να μη μουλιάσει το στρώμα, σκουπίστε με μια νωπή πετσέτα ώστε να μαλακώσετε τον λεκέ και στη συνέχεια καθαρίστε τον.

Το πάνω μέρος των ντουλαπιών

Αυτό είναι το λιγότερο εμφανές σημείο στο σπίτι και άρα το μέρος που δε σκεφτόμαστε ποτέ να καθαρίσουμε. Για την ακρίβεια ρίξτε μια ματιά αυτή τη στιγμή στα ντουλάπια του σπιτιού σας. Μοιάζουν σα να φοράνε πουλόβερ φτιαγμένο από σκόνη; Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Αυτή η σκόνη, ακόμα κι αν δεν τη βλέπετε, επηρεάζει τον αέρα μέσα στο σπίτι σας οπότε καλό θα ήταν να καθαρίσετε. Χρησιμοποιήστε αρχικά την ηλεκτρική σκούπα ή κάποιο ηλεκτρικό σκουπάκι ώστε να μειώσετε όσο το δυνατό την εξάπλωση της σκόνης και μετά καθαρίστε με ένα καθαριστικό για τα λίπη. Καλύτερα να φοράτε γάντια και να το κάνετε αυτό σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Η καφετιέρα και ο αποχυμωτής

Οι συσκευές αυτές απαιτούν τακτικό καθαρισμό, διαφορετικά συσσωρεύουν και αναπτύσσουν κάθε είδους βακτήρια. Επιπλέον, ο πρωινός σας καφές θα έχει άθλια γεύση αν φτιάχνεται σε ένα βρώμικο μηχάνημα.

Ο καναπές

Ο καναπές σας είναι σα τα μαξιλάρια και το στρώμα σας – περνάτε πάρα πολύ χρόνο πάνω του και κατά πάσα πιθανότητα δε τον έχετε καθαρίσει ποτέ. Θα έπρεπε να τον καθαρίζετε συχνά με την ηλεκτρική σκούπα ώστε να αφαιρείται η σκόνη, η βρωμιά, οι τρίχες, τα νεκρά κύτταρα και με ένα ειδικό καθαριστικό μπορείτε να εξαφανίσετε λεκέδες από φαγητό ή ποτό.

Το στεγνωτήριο πιάτων και το πλυντήριο πιάτων

Το μέρος όπου τοποθετείτε τα πιάτα αφού τα πλύνετε θα πρέπει να είναι από τα σημεία που καθαρίζετε συχνότερα. Τα στεγνωτήρια πιάτων είναι δεδομένο ότι συσσωρεύουν μούχλα εξαιτίας της συνεχής έκθεσής τους στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι τα πιάτα σας, τα μπολ σας, τα μαχαιροπίρουνά σας τα οποία υποτίθεται πως πλύνατε μπαίνουν πίσω στα ντουλάπια και στα συρτάρια γεμάτα βακτήρια που προφανώς δε θέλετε στο στόμα σας αργότερα.

Το πλυντήριο πιάτων από την άλλη εκτός από μούχλα που μπορεί να μαζέψει κινδυνεύει και από τα υπολείμματα τροφίμων που μένουν μέσα. Και τα δύο αντιμετωπίζονται με λευκό ξύδι ή χλωρίνη.

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.