«Όταν μιλάμε για την τακτοποίηση του σπιτιού η μητρότητα με έχει διδάξει να είμαι πιο υποχωρητική και χαλαρή,» λέει η γκουρού του συμμαζέματος, Μαρί Κόντο, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο χάρη στη σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix μέσα από την οποία μοιράστηκε με το ευρύ κοινό τα μυστικά της για ένα άψογα οργανωμένο σπιτικό. 

Μαζί με τους φανατικούς υποστηρικτές της Μαρί ήρθαν και οι haters, οι οποίοι (όχι αδικαιολόγητα) φρίκαραν εντελώς όταν την άκουσαν να προτρέπει τον κόσμο να πετάξει τα βιβλία από τα ράφια, κρατώντας στο σπίτι το πολύ 30, αυτά που ο καθένας θεωρεί πιο απαραίτητα. 

Είτε μας βρίσκει σύμφωνους, είτε όχι η θεωρία της Κόντο για ένα καθαρό, τακτοποιημένο σπίτι, αποσκοπεί στο να γίνει ο προσωπικός μας χώρος η αφετηρία για μία λιγότερο χαοτική ζωή, συνεπώς το να έχουμε στην κατοχή μας όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα φαντάζει, εκ πρώτης όψεως, απαραίτητο.

Η βασίλισα του νοικοκυριού, λοιπόν, ισχυρίζεται πως έχει τη λύση ακόμα και για εκείνα τα σπίτια στα οποία το χάος μοιάζει μία αναπόφευκτη κατάσταση. Στα σπίτια μέσα στα οποία ζουν και μεγαλώνουν παιδιά. 

Αυτά είναι τα tips της.

1. Όταν συμμαζεύτεται το σπίτι, να το κάνετε πάντα με χαμόγελο, εξηγώντας στα παιδιά τι ακριβώς κάνετε. Αν σας βλέπουν να χαμογελάτε τότε θα συνδέσουν την διαδικασία της τακτοποίησης με κάτι χαρούμενο και ευχάριστο.

2. Κάντε το συμμάζεμα να μοιάζει με παιχνίδι. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μαζεύουν τα πράγματα τους αμέσως μόλις τελειώσει το παιχνίδι.

3. Να έχετε μία συγκεκριμένη θέση για το κάθετι, έτσι ώστε τα παιδιά σας να ξέρουν που πρέπει να βάλουν κάθε παιχνίδι τους. 

4. Αναγνωρίστε τις αποθηκευτικές δυνατότητες του χώρου σας και μην το παρακάνετε με καινούργια παιχνίδια, παραφορτώνοντας το παιδικό δωμάτιο.

Δες το βίντεο. 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Ιnstagram 

TAGS