Υπάρχουν πολλές κατηγορίες διάσημων σπιτιών εκεί έξω. Υπάρχουν τα εξωφρενικά ακριβά και πολυτελή, υπάρχουν εκείνα που μοιάζουν με κάποιο εξωτικό καλοκαιρινό θέρετρο μόνο για λίγους και τέλος υπάρχουν και εκείνα που όμοιο τους δεν θα δεις κανένα άλλο σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα τέτοιο σπίτι είναι και το διαμέρισμα του Marc Jacobs στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ένα πέρα από κάθε περιγραφή οίκημα το οποίο ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας ξόδεψε πολλά χρόνια προκειμένου να διακοσμήσει ακριβώς όπως το ήθελε, δημιουργώντας εκεί το σπίτι των ονείρων του.

Μέσα στο διαμέρισμα που ο Jacobs αγόρασε το 2009 με τον τότε αρραβωνιαστικό του Lorenzo Martone θα δεις να επιβεβαιώνεται αυτό που δηλώνει ηχηρά ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξη του στο Artitectural Digest. «Δεν είμαι οπαδός κάποιου συγκεκριμένου στυλ. Θέλω απλώς να ζω με πράγματα που αγαπώ αυθεντικά – υπέροχα έπιπλα Art Deco, κομμάτια από τη δεκαετία του 70 και σύγχρονη τέχνη».

Στα εντυπωσιακά δωμάτια του φωτεινού αυτού διαμερίσματος, εκτός από την εντυπωσιακή διακόσμηση, συναντάει κανείς την μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης του σχεδιαστή η οποία έχει τοποθετηθεί με μεγάλη προσοχή και δημιουργικότητα στον χώρο από τον διακοσμητή John Gachot των Gachot Studios.

Ο Marc Jacobs είναι γνωστός για την μεγάλη αγάπη του στην τέχνη και για το γεγονός ότι είναι συλλέκτης πανάκριβων και εξαιρετικών δημιουργιών από πίνακες και γλυπτά μέχρι καθηλωτικές αντίκες κάθε περιόδου.

Δες παρακάτω μερικές εικόνες από αυτά το εκθαμβωτικό διαμέρισμα στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου.

 

 

 

 

 

 

TAGS