Ούτε μία μέρα δεν μοιάζει να έχει περάσει από τότε που η Coco Chanel έφυγε από τη ζωή, στις 10 Ιανουαρίου του 1971, αφήνοντας πίσω της έναν από τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας στον κόσμο, ένα ιστορικό ατελιέ και  ένα εκτυφλωτικής πολυτέλειας διαμέρισμα ακριβώς από πάνω, στην Rue Campon της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρά το γεγονός ότι η διάσημη σχεδιάστρια είχε πάψει να μένει τα βράδια στο συγκεκριμένο, εντυπωσιακό σπίτι, προτιμώντας την υπερπολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου Ritz ακριβώς απέναντι, στην κοινή συνείδηση αυτό είναι το μοναδικό διαμέρισμα της θρυλικής Coco.

Eκεί βρίσκονται μαζεμένα όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, δώρα φίλων της, πανάκριβα ρούχα, πανέμορφες αντίκες ασιατικής προέλευσης, διακοσμητικά αμύθητης αξίας και μέχρι σήμερα όλα είναι τοποθετημένα ακριβώς στην ίδια θέση που τα άφησε η ίδια.

H Coco Chanel που περνούσε μέχρι το τέλος της ζωής της όλη την μέρα της στο περίφημο ατελιέ της, είχε κρατήσει το αγαπημένο της διαμέρισμα ως γραφείο και χώρο συναντήσεων και ο οίκος Chanel έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα ανέπαφο τον χώρο που τόσο πολύ λάτρεψε εκείνη.

Δες στο παρακάτω βίντεο το διαμέρισμα της Coco μέσα στο οποίο τίποτα δεν έχει αλλάξει.

 

TAGS