Σε μια περιοχή που ενέπνευσε τους πίνακες του Μοντριάν, κοντά στην Αμβέρσα, βρίσκεται το παραμυθένιο κάστρο (Κάστρο S' Gravengwezel) που αποτελεί πλέον την κατοικία του Axel Vervoordt: γνωστού και ως διακοσμητή των διασήμων, αφού μεταξύ άλλων έχει βάλει την υπογραφή του στο εσωτερικό των κατοικιών των Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κάνιε Γουέστ, Στινγκ, Κάλβιν Κλάιν.

«Από παιδί ήμουν συλλέκτης, προτού ακόμα μάθω τον όρο. Συνέλεγα όμορφες πέτρες, λουλούδια. Υπάρχει τρόπος να ζεις με όμορφα πράγματα κάνοντας την κάθε στιγμή της ημέρας μια πανδαισία, ακόμα και με κάτι πολύ απλό. Αν όμως κάτι είναι απλά όμορφο, είναι επιφανειακό. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό που με ελκύει περισσότερο είναι η ψυχή των πραγμάτων» έτσι μάς συστήνεται ο ίδιος, μέσα από ένα μίνι ντοκιμαντέρ που μας παρουσιάζει την ιστορία και το σπίτι του: Ένα κάστρο του 1108 που ανακαινίστηκε ριζικά, με υλικά από την περιοχή ώστε να υπάρχει μια συνέχεια ανάμεσα στο μέσα και το έξω γιατί, όπως έχει πει σε άλλη συνέντευξη, «όταν συνομιλείς με τη φύση, πάντα την αφήνεις να έχει τον τελευταίο λόγο».

Απλότητα (την οποία χαρακτηρίζει «τον απόλυτο εκλεπτυσμό»), ηρεμία, θετική ενέργεια αλλά και έμφαση στις αναλογίες είναι οι βασικές αρετές που θέλησε να δώσει στην κατοικία του. Και πολυφωνία: τα άδεια δωμάτια εναλλάσσονται με χώρους ξέχειλους από αντίκες, έργα τέχνης και πολυκαιρισμένα αντικείμενα, ώστε κάθε γωνιά να επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις.

Ο Axel Vervoordt, γνωστός και ως ο διακοσμητής των διασήμων, αφού μεταξύ άλλων έχει βάλει την υπογραφή του στο εσωτερικό των κατοικιών των Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κάνι Γουέστ, Στινγκ, Κάλβιν Κλάιν.

Δείτε το σπίτι του Axel Vervoordt και μάθετε για τη ζωή του στο παρακάτω ντοκιμαντέρ.


 

TAGS