Όσοι αγαπάμε τα αρωματικά κεριά και τα έχουμε μετατρέψει σχεδόν σε φετίχ γνωρίζουμε καλά το Byredo, που εδώ και χρόνια πλημμυρίζει με τις ευωδιές του τα πιο λαμπερά και κομψά σπίτια. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε και στο δικό μας ένα αρωματικό κερί με την υπογραφή του δημιουργικού πνεύματος του πολυτελούς brand, του αρωματοποιού Ben Gorham, ο οποίος συνεργάστηκε σε μια νέα σειρά περιορισμένης έκδοσης που μόλις κυκλοφόρησε από την IKEA.

Ονομάζεται OSYNLIG («αόρατος», στα σουηδικά) και περιλαμβάνει μια σειρά από αρωματικά κεριά, κόστους από 5 ευρώ, μέσα σε βάζο με καπάκι που τα αναδεικνύει, ταυτόχρονα, σε αντικείμενο διακόσμησης για το σπίτι. Ανάμεσα στις δελεαστικές συνθέσεις τους, που ικανοποιούν κάθε αρωματική προτίμηση; Σύκο & Κυπαρίσσι, Φύλλα τσαγιού & Λουίζα, Άνθος βαμβακιού & Μήλου, Βασιλικός & Δυόσμος, Άνθος ροδακινιάς & Μπαμπού, Φραγκοστάφυλο & Φρέζια.  Ευωδιές που μας ταξιδεύουν σε οπωρώνες και τροπικά δάση, σε μεσογειακούς κήπους αλλά και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η συνεργασία, ενός οικονομικού brand και ενός αρωματοποιού που έχει συνδεθεί με το πιο λαμπερό όνομα στον τομέα των αρωμάτων χώρου; «Το design είναι πιο προσιτό από ποτέ» είπε ο ίδιος ο Gorham. «Από παιδιά ακόμα μαθαίνουμε για τα χρώματα, τα σχήματα, τα έπιπλα, χρησιμοποιούμε καθημερινά το Ίντερνετ αλλάζοντας την οπτική μας αντίληψη. Η όσφρηση είναι ένα ακόμα θεμελιώδες κομμάτι της ζωής και του σπιτιού μας. Ήταν λοιπόν πολύ συναρπαστική η ιδέα να συνεργαστώ με την ΙΚΕΑ πάνω σε αυτό το concept του “αόρατου design” [σ.σ.: των αρωμάτων]».

Δες τρία αρωματικά κεριά που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί OSYNLIG Σανταλόξυλο & Βανίλια, www.ikea.gr, € 9,99

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί Άνθος βαμβακιού & Μήλο OSYNLIG, www.ikea.gr, € 4,99

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί OSYNLIG, Άνθος ροδακινιάς & Μπαμπού, www.ikea.gr, € 9,99

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS