Ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα εξοχικό σπίτι με μία πανέμορφη, βαθιά πισίνα που θα αντικρύζει το πέλαγος; Ή ακόμα καλύτερα, μία πισίνα βγαλμένη από τα πιο φουτουριστικά μας όνειρα, η οποία θα είναι ταυτόχρονα πισίνα και οροφή μαζί;

Η ιντερνετική πλατφόρμα Anti-Reality, με τον εντυπωσιακό λογαριασμό στo Ιnstagram, δημιούργησε μία μακέτα που μοιάζει να καταφθάνει σε εμάς από το μακρινό μέλλον, ένα σπίτι ποίημα στο οποίο η στέγη λειτουργεί και ως πισίνα με ανοικτό ορίζοντα και θέα που κόβει την ανάσα. 

Το λεγόμενο "Summer House" που οραματίστηκε η ομάδα του Anti-Reality εκτείνεται σε 914 τετραγωνικά μέτρα συνολικά, σε δύο ορόφους που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, ενώ υπάρχε μία εξωτερική, μεταλλική σκάλα που συνδέει την θάλασσα, πάνω στην οποία «πατάει» το κτίσμα, με την ταράτσα, από το εξωτερικό τμήμα του σπιτιού.

Μπορεί η πισίνα στην οροφή να είναι εκ πρώτης όψεως το πιο δυνατό χαρτί αυτής της προηγμένης αρχιτεκτονικά σύλληψης, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός λόγος που αυτό το φουτουριστικό πρότζεκτ αξίζει να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα. Οι μεγάλες, διαμπερείς τζαμαρίες κάνουν το "Summer House" το απόλυτο σπίτι του μέλλοντος καταρρίπτοντας τα όρια ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, παντρεύοντας την πραγματικότητα εντός της οικίας μας με αυτή της φύσης, η οποία μας περιβάλλει. 

Οι άνθρωποι πίσω από την συγκεκριμένη ιδέα του Anti-Reality δηλώνουν ότι πιστεύουν ακράδαντα πως αυτό θα είναι το απόλυτα πραγματικό σπίτι του αύριο, ένα σπίτι που ξεπερνά κατά πολύ τα στερεότυπα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικές φαντασίας.

«Το "Summer House" είναι τελείως ανοικτό στο εξωτερικό περιβάλλον, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κοιμάσαι μέσα στην φύση, προάγοντας μία πολύ υψηλότερη ποιότητα ζωής,» υποστηρίζουν τα πρόσωπα πίσω από την συγκεκεριμένη πρωτοποριακή ιδέα, που δείχνει απόλυτα υλοποιήσιμη σε αρκετές δεκαετίες από σήμερα. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS