Δεν χρειάζεται να πιάνουν τα χέρια σας για να βάλετε την προσωπική σας σφραγίδα στα χριστουγεννιάτικα στολίδια του δέντρου. Με ένα ψαλίδι, μια κόλλα και λίγες χαρτοπετσέτες, μπορείτε να κάνετε θαύματα. Δείτε και εδώ ή εδώ.

Υλικά

  • Γυάλινες μπάλες, κατά προτίμηση λευκές
  • Κόλλα ειδική για ντεκουπάζ
  • Πινέλo
  • Μυτερό ψαλίδι
  • Χαρτοπετσέτες με floral παλιομοδίτικα σχέδια.
  • Καπάκια μπουκαλιών (προαιρετικά)

Βήμα 1
Κόψτε πολύ προσεκτικά τα μοτίβα, χώρια τα φύλλα, χώρια τα λουλούδια. Καθώς προχωράτε, φροντίστε να γυρνάτε την χαρτοπετσέτα σύμφωνα με τη φορά της γραμμής κοψίματος (θα σας διευκολύνει). Είναι το δυσκολότερο βήμα, καθώς χρειάζεται μεγάλη υπομονή και σχολαστικότητα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Βήμα 2
Τώρα που έχετε κομμένα τα μοτίβα, μπορείτε να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες. Κόψτε ό,τι περισσεύει και δείχνει άσχημο.

Βήμα 3
Με το πινέλο, απλώστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας πάνω στην μπάλα. Εφαρμόστε το μοτίβο στρώνοντάς το απαλά με τα δάχτυλα. Ωστόσο, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε πρώτα το μοτίβο πάνω στην μπάλα και μετά στρώστε το απαλά με το πινέλο που θα έχετε βουτήξει στην κόλλα.

Βήμα 4
Συνεχίστε να κολλάτε μέχρι να καλύψετε ολόγυρα την μπάλα. Δεν είναι ανάγκη να σχηματίσετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Τα διάσπαρτα μοτίβα θα δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 5
Αν τα λουλούδια σας κάνουν ζάρες, πάρτε ένα ξύλινο επίπεδο στικ (όπως αυτά που έχουν τα παγωτά) και πιέστε το απαλά πάνω στις «ρυτίδες» μέχρι να στρώσουν.

Βήμα 6
Για να στεγνώσουν: πάρτε μερικά καπάκια μπουκαλιών, γυρίστε τα ανάποδα και τοποθετήστε πάνω τους τις μπάλες.  

TAGS