Από την Μαγδαληνή Μαυρίκη, αρχιτέκτων στο γραφείο ΜΑΜΑproject 

Το μαγαζί αυτό βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Το κτίριο είναι του 1960, ωστόσο έμεινε τα τελευταία χρόνια εγκαταλελειμένο. Ο Χρήστος και ο Μάνος, κομμωτές και συνέταιροι στο νέο εγχείρημα, μας καλούν να αναλάβουμε τη μελέτη και κατασκευή ενός σύγχρονου κομμωτηρίου το οποίο να δίνει μια αίσθηση οικειότητας σε όποιον μπαίνει σε αυτό, χωρίς να απομακρύνεται από την αισθητική του παλιού κτιρίου.

Το κτίριο είναι του 1960, ωστόσο έμεινε τα τελευταία χρόνια εγκαταλελειμένο.
Μόνο το φυσικό φως έμεινε το ίδιο στον χώρο. Όλα τα άλλα άλλαξαν ριζικά.

Το πρώτο που μας εντυπωσιάζει είναι το δάπεδο – ξύλινο ψαροκόκαλλο παλαιού τύπου. Αποφασίζουμε να το διατηρήσουμε. Δημιουργούμε νέα ταβάνια, ξεχωριστούς χώρους για διαφορετικές λειτουργίες, καθώς και δύο επίπεδα στο σύνολο του χώρου. Δίνουμε πολλή προσοχή στο φωτισμό, τόσο από το πάτωμα όσο και από την οροφή, ενώ συνδυάζουμε το θερμό ξύλο με ψυχρής απόχρωσης τσιμεντοκονία για να πετύχουμε το contrast των υλικών.

Το πρώτο που μας εντυπωσιάζει είναι το δάπεδο – ξύλινο ψαροκόκαλλο παλαιού τύπου.
Δίνουμε πολλή προσοχή στο φωτισμό, τόσο από το πάτωμα όσο και από την οροφή.

Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού στο χώρο τα δημιουργούμε custom ειδικά για το κομμωτήριο, με ξύλο και μέταλλο. Τέλος αφήνουμε ελεύθερα όλα τα ανοίγματα του χώρου, ώστε να γίνεται πολύ φωτεινός σε όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ παράλληλα να αφήνει ανοιχτή την επικοινωνία με την κίνηση της πόλης.

Το κομμωτήριο Flatmates θα το βρείτε στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου & Αναγνωστοπούλου.

Facebook Flatmates

Συνδυάζουμε το θερμό ξύλο με ψυχρής απόχρωσης τσιμεντοκονία για να πετύχουμε το contrast των υλικών.
Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού στο χώρο τα δημιουργούμε custom ειδικά για το κομμωτήριο, με ξύλο και μέταλλο.

 

TAGS