Το γαλλικό γραφείο Vincent Callebaut Architectures, που φημίζεται για την αειφόρο αρχιτεκτονική του, ετοιμάζεται να παραδώσει ένα ακόμα έργο που μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον: έναν εντυπωσιακό ουρανοξύστη που υπολογίζεται ότι, καθώς θα φιλοξενεί γύρω στα 23.000 δέντρα στην επιφάνειά του, θα λειτουργεί κάπως σαν ένα δάσος μέσα στην πόλη και θα απορροφά περίπου 130 τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Η αρχιτεκτονική αυτή πρόταση διακρίθηκε σε διαγωνισμό του 2010, για την καλύτερη οικολογική ιδέα για το προάστιο Xinjin District της πρωτεύουσας της Ταϊβάν, Ταϊπέι και πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Όπως εξηγούν οι αρχιτέκτονες που σχεδίασαν το κτίριο, η πράσινη κάλυψή του θα αγγίζει το 246% (θα είναι, δηλαδή, πέντε φορές υψηλότερη από αυτήν που προβλέπουν οι τοπικοί κανονισμοί). Για να ενισχυθεί η απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα, οι αστικοί κηπουροί θα επενδύσουν στη βιοποικιλότητα, φυτεύοντας διαφορετικά είδη δέντρων που προσομοιάζουν το φυσικό περιβάλλον.

Στο βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου θα συμβάλλει και το σύστημα θέρμανσης, στη βάση του πύργου, που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, διοχετεύοντας το θερμό αέρα μέσα από μια καμινάδα στον πυρήνα μέχρι την κορυφή του ουρανοξύστη.

Στο βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου θα συμβάλλει και το σύστημα θέρμανσης, στη βάση του πύργου, που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, διοχετεύοντας το θερμό αέρα μέσα από μια καμινάδα στον πυρήνα μέχρι την κορυφή του ουρανοξύστη. Και φυσικά, χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνισή του, που δίνει την εντύπωση ότι περιστρέφεται ή χορεύει, είναι βέβαιο ότι θα βρει αμέσως τη θέση του ανάμεσα στα εμβλήματα της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες του εντυπωσιακού βιοκλιματικού ουρανοξύστη:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε περισσότερα «πράσινα» κτίρια του αρχιτεκτονικού γραφείου Vincent Callebaut Architectures:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS