Σε όλους μας έχει τύχει να μπαίνουμε σε έναν χώρο και να μας φτιάχνει αυτομάτως τη διάθεση, όχι μόνο με την αισθητική του αλλά, κυρίως, με το διακριτικό του άρωμα. Ίσως επίσης να έχει συμβεί κάτι να μας χαλάει σε ένα περιβάλλον και να συνειδητοποιούμε, τελικά, ότι είναι η μυρωδιά της μούχλας ή κάποια άλλη, έστω και σχεδόν ανεπαίσθητη, δυσοσμία.

Πράγματι, η αίσθηση της όσφρησης είναι η πλέον θεμελιώδης, η πλέον ενστικτώδης, και γι’ αυτό μας επηρεάζει τόσο έντονα συναισθηματικά, σε ένα αρχέγονο επίπεδο. Γι’ αυτό και δεν θα ήταν σπατάλη χρημάτων να επενδύσουμε σε ένα πολυτελές αρωματικό κερί, εφόσον βέβαια έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Γιατί μια υψηλής ποιότητας σύνθεση έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει αυτομάτως τη διάθεσή μας. Αν μάλιστα φιλοξενείται σε κομψή συσκευασία, ακόμα καλύτερα, καθώς αλλάζει όχι μόνο το άρωμα αλλά και την εμφάνιση του χώρου.

Για παράδειγμα τα αρωματικά κεριά Jo Malone σε κεραμικό σκεύος αναδεικνύεται σε μεγάλο φετίχ για τους λάτρεις της αρωματοποιίας. Είναι ανάμεσα στα αντικείμενα που δεν λείπουν από τα σπίτια που ευωδιάζουν πάντα, με ψυχοθεραπευτική δράση για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες τους. Άλλα brands που προτείνουν πολυτελείς αρωματικές συνθέσεις είναι τα Diptyque και Aesop. Αν πάλι το κόστος τους βρίσκεται εντελώς έξω από το budget μας, το Zara Home έχει επίσης να προτείνει μια πολύ πιο προσιτή αλλά καλαίσθητη και απολαυστικά αρωματική συλλογή από κεριά και στικς. 

Δες τέσσερα αρωματικά κεριά για το σπίτι που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί Wild Berry & Bramble, Jo Malone London, www.net-a-porter.com, €110.72

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί Callippus, Aesop, www.aesop.com, 88€

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί Figuier, Diptyque, www.net-a-porter.com, €50

Δες το εδώ

Αρωματικό κερί Mimosa Sublime, www.zarahome.com, 19.99 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS