ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι έξι τάσεις που θα δούμε φέτος στα ομορφότερα σπίτια – και κομμάτια από 2 ευρώ να τις υιοθετήσεις

Είναι ανεπιτήδευτες, χαρούμενες, λυτρωτικά νοσταλγικές, εύκολες.

Οι έξι τάσεις που θα δούμε φέτος στα ομορφότερα σπίτια – και κομμάτια από 2 ευρώ να τις υιοθετήσεις

Αν η διακόσμηση του σπιτιού σου φαντάζει πολυτέλεια σε μια περίοδο που πασχίζεις να κρατήσεις ζωντανά τα φυτά στις γλάστρες της βεράντας ελλείψει χρόνου ή χρημάτων, τα νέα που έρχονται από τα brands και τους πιο επιδραστικούς λογαριασμούς στο Instagram είναι υπέροχα. Οι φετινές τάσεις είναι ανεπιτήδευτες, χαρούμενες, λυτρωτικά νοσταλγικές, εύκολες και μπορείς να τις υιοθετήσεις με κόστος που ξεκινά από 2 ευρώ.

Ο ερχομός της άνοιξης ξυπνά αναπόφευκτα μια διάθεση ανανέωσης που επεκτείνεται και στον χώρο όπου ζούμε, ο οποίος άλλωστε αντικατοπτρίζει το ποιοι είμαστε και το πώς αισθανόμαστε – και σε κάποιο βαθμό λειτουργεί αμφίδρομα καθορίζοντάς το. Λουλούδια, χρώματα, άνεση, φυσικά υλικά είναι μερικές από τις λέξεις-κλειδιά των νέων τρεντ που θα αγκαλιάσουμε.

1. Αποξηραμένα λουλούδια. Φέτος επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη φήμη τους, να ξεφύγουν από την κατηγορία της νεκρής φύσης και να παίξουν το στοίχημα της ζωντάνιας ενός χώρου. Online μπουτίκ όπως η Trouva.com ποντάρουν σε αυτά άφοβα, ενώ influencers όπως η Γαλλίδα Jeanne Damas δεν διστάζουν να τα σπείρουν στο styling των φωτογραφιών τους.

Οι έξι τάσεις που θα δούμε φέτος στα ομορφότερα σπίτια – και κομμάτια από 2 ευρώ να τις υιοθετήσεις
PHOTO: JEANNE DAMAS

2. Ό,τι έχει να κάνει με την ξεκούραση. Λέγεται πως ο ύπνος είναι η μοντέρνα πολυτέλεια και σύμφωνα με την εταιρεία ειδών σπιτιού John Lewis, «στον κόσμο του ύπνου η βιομηχανία ανθεί». Ακόμα και αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε το συνιστώμενο οκτάωρο -ή τις ώρες που εμείς έχουμε ανάγκη- τουλάχιστον ας δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ποιοτική ξεκούραση, δημιουργώντας ένα άνετο και αισθητικά χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο.

PHOTO: 5INCHANDUP

3. Χρωματιστά ποτήρια. Στο Instagram εμφανίζονται ακόμα και σε ετερόκλητους συνδυασμούς, διαφορετικών χρωμάτων πάνω στο τραπέζι, που νικούν κατά κράτος το κλισέ του σεταρίσματος, επιβεβαιώνοντας ότι η ποικιλομορφία πάντα επιβραβεύει τους τολμηρούς. Εναλλακτικά, η κολεξιόν του Anthropologie είναι σταθερή αξία – και ιδιαίτερα φέτος, αρκούντως ανοιξιάτικη.

PHOTO: PANDORA SYKES

4. Ρατάν. Φέτος επιστρέφουν όχι μόνο στα έπιπλα εξωτερικού χώρου αλλά ακόμα και στο σαλόνι, δίνοντας μια εξωτική διάθεση στο σπίτι μας. Διαχρονική επιλογή, υπεράνω τάσεων, το σκαμπό του Ikea.

PHOTO: MONIKH

5. Vintage φλόραλ. Η νοσταλγική διάθεση του 2019 φέρνει, εκτός από τα φορέματα τύπου «Μελωδία της ευτυχίας», και φλόραλ υφάσματα και ταπετσαρίες που θα βλέπαμε άνετα και στο σπίτι της γιαγιάς μας. Ένα τραπεζομάντιλο αρκεί για να χαρίσουμε ρομαντισμό και, παραδόξως, φρεσκάδα στον χώρο.

PHOTO: LAURA JACKSON

6. Ουδέτερα χρώματα. Το τρεντ του μπεζ στη μόδα εξαπλώνεται και στη διακόσμηση, φέρνοντας μαζί του ουδέτερες αποχρώσεις που συμπληρώνουν έναν ζωηρόχρωμο καμβά ή πρωταγωνιστούν, αφήνοντας τον κύριο λόγο στις υφές και τις φόρμες. Γιατί το χρώμα είναι η εύκολη λύση για να προσθέσουμε ενδιαφέρον σε ένα περιβάλλον αλλά όχι και η μοναδική.

PHOTO: MONIKH

Δες πέντε κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις

Δες το εδώ.

Μπουκέτο αποξηραμένων φυτών, SMYCKA, www.ikea.gr, € 2,99

Δες το εδώ.

Μαξιλαροθήκη με κίτρινο ριγέ σχέδιο, www.zarahome.com, 9.99 €

Δες το εδώ.

Ποτήρι, Paule Marrot, www.anthropologie.com, $9.60

Δες το εδώ.

Ρατάν σκαμπό, Alseda, www.ikea.gr, € 39,99

Δες το εδώ.

Βαμβακερό τραπεζομάντιλο H&M, www2.hm.com, 14,99 €

Δες το εδώ.

Βάζο Harry, jysk.gr, 11,99€

κεντρική φωτό: @lizzyhigham_interiorstyling

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.