Ο Ισπανός σχεδιαστής Fernando Abellanas, ιδρυτής της εταιρείας Lebrel, δημιούργησε ένα χειροποίητο ατελιέ μοναδικό στον κόσμο: το έστησε σε ένα μικροσκοπικό χώρο που αιωρείται κάτω από μια γέφυρα. Στο εσωτερικό του μετακινείται πάνω σε μια πλατφόρμα, που μεταφέρει με χειροκίνητο, αυτοσχέδιο μηχανισμό. Η διακόσμηση του ατελιέ αποπνέει μια αναπάντεχη ζεστασιά, καθώς το γραφείο του ντιζάινερ συνυπάρχει με μαξιλάρες, φωτογραφίες και καλαίσθητα αντικείμενα. Μόνιμο σάουντρακ, σαν λευκός θόρυβος, η μακρινή βουή από την κίνηση του δρόμου. Τι προσέλκυσε όμως τον Abellanas σε αυτό το παράξενο σημείο;

Δείτε ένα βίντεο με το μυστικό ατελιέ:

«Είναι μια προσωπική παρέμβαση μέσα από την οποία προσπαθώ να δώσω αξία σε τέτοιου είδους χώρους. Είναι επίσης μια προσπάθεια να αναβιώσω την αίσθηση που απέπνεαν εκείνα τα σπιτάκια που συνηθίζαμε να φτιάχνουμε μικροί. Που μας έδιναν απομόνωση ενώ ταυτόχρονα παραμέναμε κοντά στο σπίτι μας, στην πόλη» εξηγεί ο ίδιος.

Ο σχεδιαστής έχει επιλέξει να κρατήσει μυστική την ακριβή τοποθεσία του ατελιέ του, επισημαίνει ωστόσο ότι οι πόλεις είναι γεμάτες από τέτοιους μικρούς χώρους που συχνά περνούν απαρατήρητοι.

Δείτε φωτογραφίες από το μοναδικό ατελιέ του.


 

TAGS