Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες μας, όταν ο καιρός είναι βροχερός, είναι τα λασπωμένα παπούτσια. Τις μουντές και κρύες μέρες του χειμώνα, είτε δεν έχουμε προνοήσει να φορέσουμε τις γαλότσες, είτε δε θέλουμε να αποχωριστούμε τα fashionable sneakers μας. Με αποτέλεσμα να γυρίζουμε σπίτι, τα παπούτσια μας να έχουν αλλάξει χρώμα και να αφήνουμε παντού πατημασιές με λάσπη.

Πώς λοιπόν μπορείς να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου αθλητικά εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα, χωρίς να χρειαστεί να τρίβεις και να ξανατρίβεις με τις ώρες;

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη μαγειρική σόδα, μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα καθαρό πανάκι. Αφού προσθέσεις μία κούπα με ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολάκι, ρίχνεις τη μαγειρική σόδα και ανακατεύεις το μείγμα μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, βουτάς την παλιά οδοντόβουρτσα και αρχίζεις να τρίβεις με όλη σου τη δύναμη στα λερωμένα σημεία. Μόλις απομακρύνεις τη λάσπη, τα στεγνώνεις με το πιστολάκι, ξαναπερνάς τα κορδόνια, που έχεις αφαιρέσεις για να μην λερωθούν και τα σκουπίζεις με ένα καθαρό πανάκι.

Και τα αγαπημένα σου sneakers θα είναι πιο καθαρά και από την ημέρα που τα αγόρασες.

Δες το παρακάτω βίντεο:

 

TAGS