0
SHARES

Ο αρχιτέκτονας Christoph Kaiser έφερε σε πέρας μια δύσκολη αποστολή: Πήρε μια αποθήκη σιτηρών του 1955 και τη μεταμόρφωσε στο σπίτι όπου ζει, πλέον, με τη σύζυγό του. Το κτίριο αυτό, που βρίσκεται στην Αριζόνα, αποτελεί ένα υπέροχο παράδειγμα του πώς, με τις κατάλληλες μετατροπές, και ο πιο αφιλόξενος χώρος μπορεί να γίνει κομψός και λειτουργικός. Πλέον, το μοντέρνο μεταλλικό, κυλινδρικό κέλυφος, που εκτείνεται σε δύο επίπεδα, κρύβει ένα περιβάλλον γεμάτο ζεστασιά, όπου κυριαρχεί το ξύλο.

Η αρχική τοποθεσία της αποθήκης ήταν στο Κάνσας. Όταν την αγόρασε ο αρχιτέκτονας, από έναν αγρότη, τη μετέφερε στην Αριζόνα πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού. Στη νέα της έδρα, υπέστη μια σειρά από τροποποιήσεις, μεταξύ άλλων προστέθηκαν ειδικά κατασκευασμένες πόρτες και παράθυρα και μια παχιά στρώση μόνωσης ώστε ο χώρος να μη βράζει κάτω από τον ήλιο της ερήμου.

Για την εσωτερική διακόσμηση ο Kaier εμπνεύστηκε από το σχήμα της αποθήκης, δίνοντας καμπύλες στα ντουλάπια, τους πάγκους, ακόμα και τους καναπέδες, ώστε να αξιοποιήσει άριστα τον μικροσκοπικό χώρο. Τα πάντα -με εξαίρεση δύο καρέκλες σε ντιζάιν Eames- είναι ειδικές κατασκευές. Μια σκάλα από ατσάλι και ξύλο οδηγεί από το σαλόνι του κάτω επιπέδου στο υπνοδωμάτιο του πάνω ορόφου, που υποδέχεται φυσικό φως μέσα από έναν φεγγίτη σε σχήμα κώνου.

Περισσότερες πληροφορίες: kaiserworks.com

Δείτε φωτογραφίες από την αποθήκη που έγινε σπίτι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS