Μπαρόκ αισθητική, αχανείς κήποι, καταπράσινο τοπίο, επαύλεις καθηλωτικές με μία υποψία υγρασίας να «ποτίζει» γλυκά τα ντουβάρια, κάνοντας τα ακόμα πιο ελκυστικά, ακόμη πιο μυστηριώδη. Μαρμάρινες προτομές, πανήψυλοι καθρέφτες, χρυσά κηροπήγια, σκαλιστές κουπαστές, αμέτρητοι αστέρες του Χόλιγουντ πάνω σε vintage, ξύλινα, μηχανοκίνητα σκαφάκια που σκίζουν με στυλ τα νερά της λίμνης. Ατμόσφαιρα κινηματογραφική που θα μπορούσε άνετα να είναι το σκηνικό για κάποια ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι ή κάποια άλλη, οποιαδήποτε ιστορία μυστηρίου: Μία παρέα αγνώστων περνάει τις διακοπές της κάτω από τον καυτό ήλιο της Μεσογείου, τα μέλη της κοιτάζοντας μεταξύ τους με καχυποψία. Μέχρι τη στιγμή που γίνεται ένας φόνος.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι η λίμνη Como, εμβληματικός τουριστικός προορισμός, στις συνειδήσεις όλων όσων είχαν κάποτε την τύχη να βρεθούν έστω και για λίγο εκεί, αλλά και όσων την χαζεύουν απλά μέσα από τις ιλουστρασιόν σελίδες κάποιου ταξιδιωτικού λευκώματος.

Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω είναι επίσης και η επιβλητική Villa Sola Cabiati, χτισμένη πάνω στους πρόποδες της λίμνης, ένα οίκημα που έρχεται να αναζοπυρώσει στη φαντασία μας σκηνές από ταινίες εποχής έτσι όπως στέκει επιβλητική σε όλο το νεοκλασσικό της μεγαλείο, τα μπαλκόνι από μάρμαρο και τα καταγάλανα πατζούρια που στέκουν πάντα ορθάνοικτα και αποκαλυπτικά, αφήνοντας να φανούν από μέσα κρυστάλλινοι, φωτεινοί πολυέλαιοι και περίτεχενς τοιχογραφίες.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί μία ξενάγηση στην εντυπωσιακή βίλα.

Σχεδόν μπορείς να ονειρευτείς τα υψηλότερα και πιο περιζήτητα μέλη της καλή κοινωνίας του Μιλάνου στα μέσα του 17ου αιώνα να περιφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο κάνοντα συζητήσεις για τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, μετρώντας διακριτικά τις τεράστιες περιουσίες τους λίγο πριν χαθούν για μία ακόμα βόλτα στον κήπο πλάι στην πισίνα.

Αυτό που υπήρξε κάποτε η εξοχική κατοικία του πάμπλουτου και ισχυρού Δούκα Gabrio Serbelloni που έκανε πραγματικότητα το μπαρόκ όνειρο του χτίζοντας το παραμυθένιο αυτό σπίτι. Τα παιδιά του ήταν εκείνα που επέκτειναν ακόμα περισσότερο την φήμη της βίλας γεμίζοντας την με ζηλευτά έργα τέχνης, μουσειακής αξίας και ενδιαφέροντος, στολίζοντας με σπάνιο βάζα, αναγεννησιακούς πίνακες και πανάκριβες πορσελάνες τα έξι υπνοδωμάτια.

Ίσως για έναν κοινό θνητό το να βρεθεί εκεί φαντάζει πραγματικά κάτι το απίστευτο, εκτός αν είσαι από εκείνους που κάνουν και πιστεύουν στα μεγάλα όνειρα. Σε κάθε περίπτωση μία βόλτα στο εσωτερικά της Villa Sola Cabiati είναι πλέον κάτι απόλυτα εφικτό, αφού την διαχείριση του κτηρίου έχει πια η εταιρία πίσω από το διάσημο ξενοδοχείο Grand Hotel Tremezzo, οργανώνοντας ξεχωριστές περιηγήσεις στον χώρο για όποιον θέλει να θαυμάσει την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα υπέροχα έργα τέχνης.

Δες την Villa Sola Cabiati στις εικόνες που ακολουθούν.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS